"Перед релізом у нас згорів комп'ютер із записом нового альбому" — Катя Гапочка

"Перед релізом у нас згорів комп'ютер із записом нового альбому" — Катя Гапочка

Інді-рок дует "Гапочка" презентував новий альбом "Необхідна". До платівки увійшло 9 пісень — різних за звучанням. 17 грудня гурт презентує альбом у столичному клубі "Сaribbean". Відчуттями від нових пісень та очікуваннями від майбутнього концерту солістка гурту Катя Гапочка поділилася в ефірі Радіо Промінь.

— Пісня “Необхідна” вважається основною з однойменного альбому. Це твоя найулюбленіша пісня?

— Ні, моя найулюбленіша пісня — “Океан”. До речі, дві пісні у цьому альбомі — “Подих” і “Океан”були спочатку віршами, а потім вони стали піснями. “Океан” взагалі, раніше мав інше аранжування, інше звучання. І, до речі, аранжування цього треку зробив Женя (Євген Якшин, другий учасник гурту “Гапочка” — ред.). Це не зовсім Катін альбом, але тут є Женіна енергія. І ми запросили перкусіоніста — Андрій Мороз, — і він додав у цей трек “денсовість”, і мені подобається, що ця пісня весела, у нас таких ніколи не було. Були рокові, потужні — “Не відпускай”, “Чую”, а тут “денс” такий.

— Виходить, що у цьому альбомі та показала, що можеш бути різною?

— Так, у цьому плані теж. Тут було багато використано цікавих штук, наприклад, народний вокал. До цього я не співала по-народному. Це, звісно, більше “бек-вокал”, там немає основного вокалу. Дві пісні — “Подих” і “Океан”, там є ці народні мотиви. Музика сама мене веде. Я слухаю свої минулі альбоми, і мені за них не соромно. Я розумію, що там альтернативна музика, альбом 1012-го року, електроакустика — інший етап. “Лови мої слова” — це Жені Якшина альбом, його максимальне аранжування. І все інше — це пошуки, у всьому цьому — це я. Я від цього не відхрещуюсь.

— Людям цікаво слухати не тільки про кухню, а й про життєві моменти, про які ти казала як тільки зайшла в студію. Розкажи, будь ласка, чому весь процес створення альбому — складався досить непросто, щоб люди зрозуміли, чому це настільки важливий альбом для тебе?

— Кожна пісня має свій час. Тобто, від написання до релізу проходить час, який вона має полежати. Це, як зерно, коли ти розумієш, що з нього вийде квітка. Наприклад, пісня “Океан”: два роки тому було написане зовсім аранжування. І влітку ми його змінюємо в протилежну сторону. І так, в принципі, з кожною піснею виходило. Щодо дедлайнів, то останній дедлайн був порушений, через те, що у нас згорів комп’ютер з альбомом. І це був найнеприємніший момент, коли ти розумієш, що ти вже на фініші, і тут стається таке, що тебе просто зводить із розуму. Слава Богу, все вдалося полагодити. І всі плагіни залишились на своїх місцях. Плагіни, розумієте, це така обробка, і на кожному треці їх дуже багато, їх повертати назад в робочий стан було б ще довше. Ми могли втратити ще два тижні.

— Твій сольний концерт, який пройде 17 грудня в “Карібіан клабі” — це для тебе вже такий видих, полегшення чи напруга, яка наростає?

— Для мене це — момент взаємодії. Я хочу вийти на сцену, подарувати пісні й максимально взаємодіяти з публікою. Не просто зіграти всі треки, а просто бути собою в цей момент — це для мене важливо.

— А як відпочиває Катя Гапочка?

— Я дуже хочу в Лісабон або просто на якесь море на 3-4 дні. Мені багато не потрібно. Я можу один день відіспатися, а на наступний день вже буду активною. На відпочинку мені треба заспокоїтися, щоб ніхто не дзвонив. Я вимикаю все — навкруги тиша і спокій. А потім мені все це набридає, і я готова працювати.

фото - Facebook