Гриценко: докази щодо вбивства Шеремета досить переконливі, але мотив сумнівний

Гриценко: докази щодо вбивства Шеремета досить переконливі, але мотив сумнівний

На брифінгу міністра внутрішніх справ розповіли подробиці щодо справи журналіста Павла Шеремета. Поліція підозрює у вбивстві журналіста Шеремета військового та волонтера Андрія Антоненка, відомого також як рок-музиканта Riffmaster, та Юлію Кузьменко. Народний депутат України попередніх скликань, міністр оборони України 2005 – 2007 років Анатолій Гриценко в ефірі Українського радіо прокоментував, чи є переконливими ті докази, які були виставлені на розгляд громадськості.

0:00 0:00
10
1x

"Я думаю, що докази вбивства Павла Шеремета були досить переконливими. Абсолютно непереконливим і сумнівним для мене виглядає мотив. Я його не побачив. Тому, я думаю, що ще робота слідства попереду. Це тільки перший етап", — зазначив Анатолій Гриценко.

Політик вважає, що, якби не було вагомих доказів, то навряд чи поліція оприлюднила би підозру у вбивстві журналіста Павла Шеремета військовому і волонтеру Андрію Антоненку за участі генерального прокурора і президента.

"Звичайно, прикро, коли говорять про героїв, які можуть бути задіяні в злочинах. Я не знайомий з цими людьми і нічого не можу сказати. Але, я думаю, що не осмілилась би поліція, тим більше з генпрокурором, з президентом, вийти, якби вони не мали переконливих доказів. Думаю, що тут вони не помилились. Але покаже слідство і суд", — сказав він.

Зазначимо, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Поліція підозрює у закладені вибухівки під автівку Шеремета дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко та музиканта і добровольця Андрія Антоненка. Розвідку на місці злочину, за версією слідства, вела волонтерка Яна Дугарь. У вироблені вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі також фігурує його дружина Інна.

Пізніше відомий захистом добровольців адвокат Масі Найєм, що виїхав на обшук у Андрія Антоненка, заявив про конфлікт інтересів і відмову від захисту Антоненка і Грищенко.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет.

Дивитися відео за посиланням.

На фото — Анатолій Гриценко