Марія Бурмака презентувала пісню "Верни до мене пам'яте моя"

Марія Бурмака презентувала пісню "Верни до мене пам'яте моя"

6 грудня співачка Марія Бурмака презентувала пісню "Верни до мене, пам’яте моя" на слова поета Василя Стуса. Прем'єра відбулася у рамках проекта "Так працює память", який присвячено підлітку Дані Дідіку, який став жертвою теракту під час Маршу Єдності у Харкові у 2015 році.

0:00 0:00
10
1x

Пісня на слова Василя Стуса "Верни до мене, пам’яте моя" є частиною кількох проєктів, розповідає співачка Марія Бурмака. “На київській студії "Кофеїн". Готується запис, що називається "Нескорений пророк" — пісні на вірші Василя Стуса. У мене є дуже давня пісня "Верни до мене, пам’яте моя”. Зі студією "Кофеїн" ми вирішили зробити переосмислення цієї пісні".

Також прем’єра пісні відбулася у рамках проєкту "Так працює пам’ять", який присвячений підлітку Дані Дідику, загиблому під час теракту на "Марші єдності" у Харкові 2015-го року. "Мій друг — письменник Руслан Горовий зараз робить проєкт "Так працює пам’ять" — про хлопчика Даню Дідика, який у 15 років вийшов на марш протесту і загинув. Руслан добивався, аби школа ( середня школа № 11 м. Харків, у якій учився загиблий Данило Дідик — ред. ) була названа ім’ям Дані. Я передавала диски і футболки, коли збирали гроші на створення меморіальної дошки. Тема цього проєкту — створення якоїсь пісні. І це буде моя пісня "Верни до мене, пам’яте моя" — моя музика, слова Василя Стуса — оце те , чим я живу зараз", — каже співачка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марія Бурмака, альбом "Лишається надія": музика без рюшиків і без бантиків

Пісень на слова українських поетів у у Марії Бурмаки назбиралося на цілий альбом. “На вірші Стуса, на вірші Євгена Плужника — те, що я писала раніше, вірш Василя Чумака, пісні на вірші Олени Теліги, Олега Ольжича, Дмитра Павличка, Андрія Малишка, Івана Малковича — у різних альбомах у мене є багато таких пісень, написаних під гітару. Я хочу зробити такий альбом, щоб врешті-решт, вчитель у школі міг поставити учням, щоб вони послухали як звучить українська література. Не так давно був флешмоб віршів Богдана-Ігоря Антонича, і у мене є три пісні на слова, але вони записані 25 років тому. Я хочу це переосмислити і зробити такий проєкт — "Пісні на слова українських поетів". 

фото - Facebook