Ганьба для держави, яка дозволяє такі дії щодо Нацбанку — економіст Олександр Савченко про атаки

Ганьба для держави, яка дозволяє такі дії щодо Нацбанку — економіст Олександр Савченко про атаки

Правління Національного банку України заявило про тиск — невідомі "тітушки" намагалися проникнути до головної будівлі установи у Києві, а також під стінами будівлі тривають "замовні" мітинги. Ексзаступник Нацбанку, ректор Міжнародний інститут бізнесу Олександр Савченко вважає, що держава не здійснює необхідних заходів для убезпечення регулятора від таких ситуацій. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

Національний банк України подав заяву до правоохоронних органів у зв'язку з тиском, який здійснюється останнім часом на регулятора. Олександр Савченко вважає неприпустимим, щоб у правовій державі могли відбуватися такі дії і що керівництво Нацбанку вимушене звертатися до правоохоронних органів.

"Без будь-якого звернення такі структури, як Нацбанк, мають охоронятися сильно. Адже ця структура відповідає за золотовалютні резерви, за стабільність національної валюти. Золотовалютні резерви – це 20 мільярдів доларів", — сказав він. 

Олександр Савченко зазначив, що це ганьба для держави, яка дозволяє такі дії щодо Нацбанку.

"При будь-яких революціях, які ми пережили, такого не було. Навіть коли влади не існувало — такого не було", — додав він. 

Олександр Савченко додав: "Я хотів би, щоб правоохоронні органи почали діяти, згідно з законом і щоб керівництву Нацбанку не доводилося звертатися за захистом, і не тільки їх, а й  грошей, стабільності, резервів. Я, наприклад, також критикую  діяльність Нацбанку, але вважаю, що критика має бути конструктивною і направленою на покращення роботи, а не деструктивною. Був скоєний злочин проти державного інститутуту". 

За словами експерта, спецслужби повинні були убезпечити Нацбанк від ситуації з атакою: "Ці спецслужби мають апріорі ще до початку події виявляти і замовників, і механізми, які були задіяні для організації, і гасити це вчасно". 

Нагадаємо, що у правлінні Національного банку заявили про атаку, ініційовану олігархом Ігорем Коломойським. "Кілька тижнів триває сфокусована атака на Національний банк у формі замовних спекуляцій та наклепу у медіа, проплачених мітингів під стінами НБУ і навіть спроби насильницького вторгнення в НБУ "тітушками", — йдеться в заяві пресслужби банку.

Джерело: https://www.facebook.com/savchenkoiib