Україна отримала ще один сучасний потужний позитивний кейс у європейському суспільстві — директор фестивалю "Гогольфест"

Україна отримала ще один сучасний потужний позитивний кейс у європейському суспільстві — директор фестивалю "Гогольфест"

26 українських фестивалів отримали європейський "знак якості" EFFE Label 2019-2020, увійшовши до складу великої фестивальної спільноти Європи. Крім того, фестиваль "Гогольфест" отримав нагороду EFFE Award, яку можна назвати європейським фестивальним "Оскаром" EFFE. Директор фестивалю "Гогольфест" Максим Демський в ефірі Радіо Промінь розповів про те, що ці нагороди значать для України.

Максим Демський зазначив, що "Гогольфест" уже у п’ятірці найкращих фестивалів Європи.

"Мені здається, що Гогольфест —  найкраще й найсучасніше, що можна було зібрали взагалі в Україні", — сказав він.

За його словами, це буде більше представлення України в Європі, ніж конкретного фестивалю.

"Справа не у фестивалі, а в тому, що це Україна отримала ще один потужний позитивний кейс у європейському суспільстві. Коли ви виїжджаєте за кордон, то як мінімум у різних культурних колах
при слові "Гогольфест" у європейців буде виникати асоціація з Україною. Це не може не радувати", — розповів 
Максим Демський

Максим Демський зазначив, що при створенні "Гогольфесту" вони не мали за мету отримати "фестивальний Оскар". "Був час, коли фестиваль було дуже важко робити. Ця альтруїстична ініціатива свого часу не дуже й підтримувалася, зокрема владою", — пригадав він. 

За його словами, найкращі світові відзнаки в будь-якому секторі дозволяють потрапити у найвищу лігу. "Ти потрапляєш у нову гру, де ти можеш в синергії їз серйозними фестивалями, менеджментом, створювати можливості для того, щоби сюди потрапив міжнародний контент за дисконтними можливостями".

Він також зазначив, що "Гогольфест" проводжує розширятися всією країною. "Сподіваємося, що в наступному році нам вдасться зайти в 5-10 міст і утворити там "свято життя", — сказав Максим Демський. 

https://www.facebook.com/pg/gogolfest.org/photos/?ref=page_internal