Школа має вчити креативно мислити — засновник платформи EscapeLab

Школа має вчити креативно мислити — засновник платформи EscapeLab

Школа нового формату — освітня платформа EscapeLab протягом двох місяців запустила свою роботу в Києві, Одесі, Львові, Полтаві й Дніпрі. Співзасновник Максим Макаров розповів в ефірі Радіо Культура, чим їхня платформа відрізняється від звичайного загальноосвітнього закладу.

0:00 0:00
10
1x

Максим Макаров, співзасновник освітньої платформи EscapeLab, розповідає, що сучасний світ — це часи новаторів та кріейторів. А програма середньої школи не відповідає усім викликам часу. Вони ж пропонують інший підхід до навчання. "У своїй школі вихідного дня поєднуємо найважливіші дисципліни. Це точні науки, різні мови програмування, дизайну, іноземна мова, лідерство. Є й ще одна надзвичайно важлива дисципліна, яку не всі батьки розуміють. Це м’які навички, креативний підхід до вирішення будь-якої проблеми. Коли діти збираються разом, у командній роботі намагаються створити щось нове".   

За словами Максима Макарова, найбільше їхніх учнів цікавлять програмування, бізнес, англійська, математика. "У нашій школі діти математику вивчають з радістю. Ми говоримо про математику всього світу: як народжувалися формули, хто їх створював, як вони застосовуються в побуті", каже засновник. — "І взагалі у своїй школі ми ставимо два запитання: чому ми це вивчаємо і як це знадобиться у житті"

Макаров пояснив, як для такої школи створювалися методички — це абсолютно нові модулі, які розробляли як викладачі-практики, так і професори з усієї України. Це особистості, яким хочеться дати дітям якомога більше, каже він. Людей зі схожими цінностями керівництво набирає й у викладачі платформи. 

 

Найближчим часом, окрім офлайн навчання, у EscapeLab відкриються ще й онлайн курси для старших дітей. Також керівництво планує додати нові дисципліни: "Ми зараз дивимося на те, щоб додати ще одну іноземну мову, також дивимося у бік Youtube i 3D-моделювання"

 

Також у майбутньому засновники EscapeLab хочуть відкрити ще й дитячий садок. 

 

фото - facebook.com/EscapeLabua