286 квадратних метрів відеодекорацій: у Києві покажуть оперу "IYOV"

286 квадратних метрів відеодекорацій: у Києві покажуть оперу "IYOV"

На початку листопада у Києві презентують диск із записом опери-реквієму “IYOV", а вже 8 листопада кияни та гості столиці зможуть переглянути оперу наживо у кінотеатрі "Київська Русь" від музичної формації "Нова опера". Соліст "Нової опери" Андрій Кошман в ефірі Радіо Промінь розповів про оперу-реквієм "IYOV".

Вперше оперу було поставлено у 2015 році на фестивалі "Гогольфест".

"Тоді у всіх було якесь піднесення, якийсь творчий підйом. До фестивалю "ГогольФест" залишалося дуже мало часу, але ми всі сконцентрувалися. Спершу ми працювали над комічною оперою, потім усе-таки взялися за "IYOV" і за три тижні створили цей твір. Наші вокалісти змогли усе запам’ятати, відрепетирувати і показати на фестивалі гарний продукт", – поділився Андрій Кошман.

Відтоді "Нова опера" не раз виступала за кордоном з цим твором і доволі тепло сприймалася публікою, ділиться він.

"У Сполучених Штатах люди навіть танцювали на кріслах. У Скандинавії люди приймають тепло, але вони самі по собі доволі стримані. Західна Європа також доволі відкрито сприймає оперу "IYOV", – відзначає Андрій Кошман.

Завтрашня вистава у "Київській Русі" буде по-справжньому унікальною, анонсує соліст.

"Особливістю вистави в "Київській Русі" буде те, що декорації будуть на величезному екрані, 286 кв.м. відеодекорацій. Це буде видовищно, і я раджу всім відвідати цю оперу. Оперу "IYOV" зможе зрозуміти широке коло глядачів, навіть ті, які з оперою до цього моменту не стикався. Тому це може бути першим кроком до цього жанру мистецтва", – зазначив актор.

Фото STYLEINSIDER