Ліпити вареники та спілкуватися з акторами. У Києві стартує дитяча вистава "Язиката Хвеська"

Ліпити вареники та спілкуватися з акторами. У Києві стартує дитяча вистава "Язиката Хвеська"

Український малий драматичний театр з 9 листопада розпочинає показ інтерактивної вистави "Язиката Хвеська" для дітей від 3 до 6 років. Детальніше про прем'єру в ефірі Радіо Культура розповів режисер Богдан Поліщук та акторка Марія Моторна.

0:00 0:00
10
1x

До уваги маленьких глядачів та їхніх батьків режисер Богдан Поліщук пропонує театр тіней, залучення дітлахів до дійства, спільне випікання смаколиків із подальшим їх поїданням та надзвичайно доброзичливу й милу атмосферу.

За словами режисера, "Язиката Хвеська" — це одна із відомих класичних українських народних казок, яка, з одного боку, дуже весела, а з іншого — надзвичайно повчальна. Це — хороше поєднання для дитячої аудиторії.

"У цієї вистави є певна передісторія. У нашому театрі минулого року йшла вистава для дітей "Історія, якій понад 2 000 років". Тобто це цілком різдвяна історія. Вона відбувалася в такому ж форматі. Вона сподобалася нашим маленьким глядачам та їхнім батькам. Ми з нашим художнім керівником подумали, а чому б не зробити таку казку, яка може йти не тільки на Різдво, а й, власне, цілий рік? Треба взяти класну українську казку. Я вибрав "Язикату Хвеську". Отож це така собі реіркарнація "Історії, якій понад 2 000 років" в цю казку. Тобто ми залишили основу, інтерактив, рішення, проте це вже інша історія", —  розповів Богдан Поліщук.

Він зазначив, що у цій виставі актори говорять із дітьми як сучасники із сучасниками. Завдяки їй діти та їхні батьки можуть зблизитися, весело провести час разом та обговорити важливі загалюдські цінності.

Марія Моторна розповіла,  що актори і діти перебувають прямо на сцені.

"Ми валяємося з ними на підлозі, ліпимо з ними вареники, слухаємо казку від діда, постійно відбувається якась дія, за ширмою з’являються тіні, які розповідають історії. Усе відбувається в прямому спілкуванні з дітьми. Вони можуть сказати, що вони хочуть, а ми їм відповідаємо", — сказала вона.

За її словами, подібних вистав в Києві дуже мало. "Гадаю, що ця вистава користуватиметься популярністю", — зазначила Марія Моторна.

Вистава розраховано на аудиторію з усього 20 малюків та їхніх батьків, при цьому дорослі спостерігатимуть за дійством безкоштовно.  Детальніше тут