Дуже важко знаходити локації для зйомок — режисер фільму "Легенди Чарівнолісся" Віктор Андрієнко

Дуже важко знаходити локації для зйомок — режисер фільму "Легенди Чарівнолісся" Віктор Андрієнко

"Легенди Чарівнолісся" — український фентезі фільм режисера Віктора Андрієнка. Сюжет фільму базується на сценарії "Легенди Чарівнолісся", який переміг у 2017 році на конкурсі "Коронація слова 2017" у номінації "Кращий кіносценарій для дітей". Режисер фільму Віктор Андрієнко в ефірі Радіо Культура розповів про роботу над кінофільмом та озвучив проблеми щодо вибору локацій.

0:00 0:00
10
1x

Віктор Андрієнко розповів про те, як він обрав жанр кінофільму "Легенди Чарівнолісся". "Раніше я хотів його назвати "кіноказкою". Зараз так говорити не модно. Тому я його називаю фентезі на основі українського містичного фольклору. Я придумав проєкт десь у 2014 році. У 2015 хотів зробити анімаційний фільм, потім передумав. Вирішили робити реальний. По-перше, анімаційний фільм робити дорожче, а, по-друге, анімаційних спеціалістів знайти не так просто", — сказав він.

Віктор Андрієнко зазначив, що Український культурний фонд надав значну суму фінансування на підготовчий період. За цей час вдалося йому знайти шикарних фахівців. За словами Андрієнка, кошторис фільму складає 64-65 мільйонів гривень.

Режисер також розповів про те, чому відмовився стати одним з акторів фільму. "Дуже важко працювати з двох боків. Якщо гратимеш якусь роль, то все зупиняється на дві години, поки тобі роблять грим. У цьому фільмі я зіграю роль режисера-постановника. Так буде простіше. Краще я зніму хороше кіно", — сказав він. 

"Я дуже вдячний 
Українському культурному фонду. Ми не тільки отримали гроші, а й зробили підготовчий період за півтора місяця. Це нереально. Я поставив таку планку — ми повинні зробити 10 хвилин фільму. Ми уже зробили 9.47 хвилин. Зняли одну сцену, котру ми не будемо перезнімати, вона буде вставлена у фільм. Також ми зробили тізер, котрий хочемо показувати на кіноринках та кінофестивалях, де шукатимемо інвесторів. Ще один продюсер фільму Артем уже їздив у Італію, там чотири чи п'ять компаній хочуть із нами співпрацювати. Одну зі сцен я би зняв у Італії, там шикарне море, таке ж як у Криму", — розповів режисер. 

Віктор Андрієнко та  перший знімальний день кіноказки "Легенди Чарівнолісся".  Джерело: Легенди Чарівнолісся

Віктор Андрієнко зізнався, що дуже важко знаходили локації для зйомок казкового лісу. "Це нереально. Голосіївський ліс, так (там зняли одну зі сцен — ред.). Проте він трохи витоптаний, парковий. У нас буде ліс. Не знаю, чи ми самі його зробимо, чи знайдемо. Я знаю, що такий ліс є під Ніжином, там, де народився Микола Гоголь. Ми знімали там ще "Вечори на хуторі біля Диканьки". В тому лісі дерева аж скрючені, там ніби якийсь свій Чорнобиль. Справжня аномалія. Треба знайти аналог такого лісу. До речі, подібний знайшли навіть на схилах Дніпра в Києві", — сказав він.

Віктор Андрієнко розповів, що братиме участь у IV міжнародному кінофорумі "Film Wave", який відбудеться у Тернополі. Він планує оглянути замки, які є на території міста. Можливо, вони потраплять до кінострічки. "Скоріше будемо домальовувати", — сказав він. 

Віктор Андрієнко також розповів, що одне із головних завдань – знайти музичну тему до фільму.

"Я працюю з Ігорем Стецюком. У нього є досвід, він повністю написав музику для "Шоу довгоносиків". Ми давно з ним спілкуємося. Зараз ми шукаємо не тільки стиль, а й саму тему фільму. У будь-якому кіно повинна бути тема. Ми зараз з Ігорем хочемо знайти хіт, щоби був сучасний і водночас був іронічним", — сказав він.

Нагадаємо, що фільм "Легенди Чарівнолісся" створюється за однойменною книгою видавництва Братів Капранових. За сюжетом, десятирічний хлопчик-сирота Марек, з народженням якого пов’язана похмура таємниця, вимушений протистояти злим та небезпечним міфічним створінням. Однак всі труднощі хлопцю допомагають долати його друзі, які і забезпечують левову частку пригод на шляху до досягнення мети.

Проєкт "Легенди Чарівнолісся" отримав грант Українського культурного фонду на підготовчий період, а також став одним із переможців 11-го пітчингу Держкіно. Режисер – Віктор Андрієнко. Сценарій — Віктор Андрієнко, Олена Шульга. Оператор — Дмитро Недря. Художник-постановник — Віктор Бучковський. Художник з костюмів — Костянтин Кравець. Художниця з гриму —  Джулія Мельник. 


  Джерело: Фейсбук

Останні новини
Не лише чинному міністру пред’явлені ці обвинувачення — Щербан про підозру Сольському
Не лише чинному міністру пред’явлені ці обвинувачення — Щербан про підозру Сольському
"Спілкуватися наживо — хороша навичка". Ерінчак про Вечори Радіо Культура у книгарні "Сенс"
"Спілкуватися наживо — хороша навичка". Ерінчак про Вечори Радіо Культура у книгарні "Сенс"
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Віталій Черноіваненко: Головний сенс свята Песах — боротися за свою свободу
Віталій Черноіваненко: Головний сенс свята Песах — боротися за свою свободу
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
Новини по темі
Писанка завжди була оберегом, а не сувеніром — Зоя Сташук
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Без фото і рукостискань. Гутцайт про поводження українських олімпійців з російськими
"Її зачитували до дір". Історикиня Абдулаєва про першу кримськотатарську газету "Терджиман"
Ірина Цілик про свій фільм "Я і Фелікс", що будує містки між поколіннями