Афро-денс, імповізація та дві доби зйомок — Гайтана випустила новий кліп

Афро-денс, імповізація та дві доби зйомок — Гайтана випустила новий кліп

Пісня і кліп співачки Гайтани "Танці з зірками" набрала вже понад 100 тисяч переглядів на YouTube, між іншим, це її перша відеоробота з часу народження доньки за останніх два роки. Про що пісня, як знімали кліп та чи має він стосунок до відомого телешоу — Гайтана розповіла в ефірі Радіо Промінь.

— Всі і раніше відзначали вашу пластичність, але в ролі хореографа не уявляв ніхто. Скажіть, скільки танцювальних стилів ви опанували, готуючись до зйомок.  

— Я навіть не знаю, скільки стилів, тому що мій хореограф — Анна Бондаренко — просто давала мені такі рухи, які підкреслюють мою природну еластичність і казала, що я вмію танцювати, тільки потрібно підкреслити, дістати ці рухи, тому що все є в темпераменті. Це афро-денс, він поєднує в собі і фанк, і ще багато чого. 

— Гайтано, режисером кліпу був ваш чоловік і саунд-продюсер Олександр. Розкажіть, як він наважився, чи вже давно збирався сісти у режисерське крісло?

—  Це не його дебют, тому що він знімав, як режисер, відео "Сонце в тобі", коли я була вагітна, і потім він зрозумів, що це таке цікаве заняття, придумав сценарій для цього кліпу і виступив теж режисером і продюсером. У нього непогано виходить, тому що хто, як не чоловік, хоче зробити найкраще для своєї жінки?

 

— Кліп знімали дві доби. Де це відбувалося?

— Це відбувалося у павільйоні на виставковому центрі — студія "Пандора". Там багато залів і ми обирали декілька з них, плюс знімали сцени наших головних героїв на вулиці ще. Все було круто, тому що не потрібно їхати кудись далеко, все в Україні є, просто можна знаходити місця і знімати.

— А як взагалі проходив відбір тих 11 танцівників для кліпу? Був кастинг? 

— Було дуже цікаво, декілька днів проходив кастинг, приходили навіть діти! І мені дуже хотілося б відзняти ще й дітей, але чоловік сказав, що по сценарію це не дуже підходить, може вже в наступному. Приходили дуже талановиті танцюристи з різних стилів і мені було дуже шкода, коли я не могла обирати людей, які хоч і круто танцюють, але танцюють в іншому стилі. І якщо вони мають класичну хореографію, то в афро-денсі потрібно розслабитися і "танцювати попкою". 

— Це точно. А скажіть, цією піснею ви натякаєте на можливу участь у телепроекті "Танці з зірками"?

— Мені здається, що чоловік не дуже дозволить мені — будуть ревнощі.  Не можу сказати, що є бажання брати участь в конкурсі, тому що там, де конкурс — там не дуже можеш задовольнити своє его. Ти повинен, як у дитячому таборі, постійно щось вивчати, кудись поспішати, а я хочу розслабитися і танцювати в задоволення. Я люблю, коли можу імпровізувати, а там потрібно дотримуватися стилю, не думаю, що це для мене.

— Ще такий момент: "о діа менай"  — що означають ці слова у вступі?

— О, це просто моя імпровізація. Я дуже люблю прислухатися до свого серця, що воно мені каже, часом воно співає такими мовами — мовами моєї душі. І це просто є моя імпровізація, коли я заплющую очі, я такі собі штуки можу іноді співати — незрозумілі, можливо, для багатьох людей, але якщо ви закриєте очі і почнете танцювати, ви відчуєте і зрозумієте цю енергію.