Старіков: в оточення Зеленського є проблеми у секторі оборони і безпеки

Старіков: в оточення Зеленського є проблеми у секторі оборони і безпеки

В оточення президента України Володимира Зеленського є проблеми у секторі оборони і безпеки, переконаний полковник запасу контррозвідки СБУ Олег Старіков. Про це він сказав в ефірі Українського радіо, коментуючи розведення сил у Золотому на Луганщині.

0:00 0:00
10
1x

"Є проблеми в оточення президента у секторі оборони і безпеки. Тому що у сектор оборони і безпеки не можна призначати людей, котрі закінчили Інститут імені Карпенка-Карого, які були в "Мамахохотала" ведучими. Це люди, які не мають військової освіти", — зазначив Олег Старіков.

Полковник запасу контррозвідки СБУ вважає, що у цьому секторі мають працювати "люди, які закінчили військові училища, дослужили до комбата, закінчили одну академію, потім іншу, пройшли оперативно-тактичний та стратегічний шляхи".

"Це люди, які мають інституційну пам’ять, які знають, що таке військова справа, військове мистецтво та військова наука. І вони ніколи не ухвалюватимуть швидкі рішення: сьогодні на сьогодні. У президента Зеленського у оточенні немає таких людей", — вважає він.  

По-друге, Старіков ввазує на те, що в оточення президента немає стратегічного планування і належної комунікації.

"Немає стратегічного планування. Саме планування на перспективу. Є планування "сьогодні на сьогодні". Вони як люди, які працюють з аудиторією, швидко ухвалили рішення, а на завтра ніхто не планує. Це перша найбільша проблема. Друга — відсутність комунікації. Публічні люди не мають боятися людей, а вони бояться. Якщо президент Зеленський не почне посилювати сектор оборони і безпеки, то це й далі буде продовжуватись", — сказав він.

На цю тему — Маломуж про розведення сил у Золотому: є небезпека невиконання умов з боку бойовиків

Зазначимо, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що  29 жовтня о 12:00 в Золотому Луганської області розпочалось розведення сил з обох сторін. За його словами, процес розведення мають підтвердити спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Пристайко сказав, що у Золотому обстріл востаннє був 18 жовтня, тобто умова про семиденний режим тиші була виконаною, що дозволило в цьому районі почати розведення сил. При цьому на офіційній сторінці штабу ООС у Faсebook днями повідомлялося про обстріли, згодом після заяви Пристайка 29 жовтня у штабі заявили, що обстріл відбувся "не в зоні розведення сил".

Фото — president.gov.ua