Скасування ЄСВ: Вадим Денисенко називає цю пропозицію "апофеозом абсурду"

 Скасування ЄСВ: Вадим Денисенко називає цю пропозицію "апофеозом абсурду"

Керівник Центру вивчення Росії та окупованих територій, колишній народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко в ефірі Українського радіо прокоментував ініціативу міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова щодо скасування єдиного соціального внеску.

0:00 0:00
10
1x

"Скасування єдиного соціального внеску — це просто апофеоз абсурду, який зробив пан Милованов. Наповнення Пенсійного фонду складається з двох частин, одна з яких — це єдиний соціальний внесок, який не є податком. І дуже дивно, коли міністр економіки не знає, що це не податок, а страхований внесок. У цьому році повинно бути зібрано приблизно 230 мільярдів гривень від єдиного соціального внеску. Ще приблизно 175 мільярдів дає державний бюджет", — зазначив Вадим Денисенко.

Він пояснив, що "коли Милованов говорить про те, що єдиний соціальний внесок ми замінимо на податок на нерухомість, треба розуміти, що, аби платити пенсії, податок на нерухомість потрібно зібрати на 230 мільярдів".

"Податок на нерухомість — це місцевий податок, який встановлює кожна територіальна громада. Він залежить від того, яке рішення ухвалить сільська чи міська рада. Якщо зробити приблизний підрахунок і виходити за логікою Милованова, потрібно платити 5-6 тисяч доларів на рік податку з квартири чи будинку у 100 квадратів. Але за свої 40 квадратів ви теж повинні будете платити. З моєї точки зору, це глибинний абсурд", — додав Денисенко.

Зазначимо, що міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов 27 жовтня запропонував скасувати єдиний соціальний внесок та знизити податок на доходи фізосіб.

 

Міністр також пропонує: для компенсації, підняти податок на нерухомість, на землю та інші активи; покращити збір податків на нерухомість та інші активи; не змінювати ПДВ та покращити його збір; продовжувати детінізацію економіки прямими і непрямими методами.

Фото — НБУ