У театрі на Подолі завтра — програма "Почути серцем. Відчути душею"

 У театрі на Подолі завтра — програма "Почути серцем. Відчути душею"

У Київському академічному театрі на Подолі 29 жовтня програмою "Почути серцем. Відчути душею" відзначатимуть Міжнародний день білої тростини. Про це в ефірі Радіо Культура розповіла режисерка заходу Алевтина Чернова.

0:00 0:00
10
1x

"Незрячі мають відчувати серцем, чути душею, це дуже важливо. Вони будуть читати власні вірші, декламувати знану поезію, співати. Такий захід надає цим людям можливість для творчої реалізації, незважаючи на сферу їхньої діяльності. Адже ми розуміємо, що в кожного з нас, в кожній людині, живе творчість і для її реалізації дуже сприяє театр. Це важливий аспект життя", — зазначила Алевтина Чернова.

 У музичній програмі прозвучать українські пісні, твори з різних країн світу, за клавішами буде заслужений діяч мистецтв України, піаніст, композитор Тимур Полянський, а співатиме артистка театру на Подолі Анна Тамбова. Вестиме захід, який триватиме близько двох з половиною годин, артист театру Дмитро Грицай.

Початок програми "Почути серцем. Відчути душею" о 12:00 у фойє театру на Подолі (Андріївський узвіз, 20А). Вхід вільний за попередньої реєстрації.

Міжнародний день білої тростини відзначають 15 жовтня. Цей день служить нагадуванням суспільству про незрячих людей, про їхню адаптацію до соціокультурних умов, а також про важливість доступності закладів культури, театрів зокрема.