В Києві проходить 3-й фестиваль вуличного смогу і гару

В Києві проходить 3-й фестиваль вуличного смогу і гару

Сьогодні, 26 жовтня, в Києві відбудеться 3-й щорічний фестиваль вуличного смогу і гару. Зірки українського шоу-бізнесу, політики, дорослі і діти, ви і всі ваші друзі – вже на ньому, запевнив організатор заходу Андрій Кулібаба. Про це він розповів в ефірі радіо Промінь.

"Цей фестиваль є одним із способів, як смішно й весело донести інформацію про важливе питання. З одного боку, це форма протесту, але також тут йдеться і про сенси, про які треба говорити і жартувати. Адже дійсно ситуація зі смогом є такою, з якої краще пожартувати, проте в той самий момент треба й плакати, адже те, що відбувається в даний момент – це ненормально. Хоча зараз смог – це природно, але це й дуже гарний шанс поговорити про справжнє забруднення, яке присутнє не тільки в Києві, але й в інших містах", – розповів Андрій Кулібаба.

За його словами, всі мешканці Києва вже потрапили на фестиваль і, недвозначно натякаючи на те, що є проблема, що ми дихаємо чимось шкідливим, варто сміятись і дихати менше: "Проте ниточка, яка пронизує весь захід – це те, що є проблема і її треба вирішувати, моніторити і якось впливати".

"В той момент, коли суспільство підняте, необхідно нагадувати про те, що в Запоріжжі, Маріуполі, Києві дійсно проблеми з повітрям і коли про це говорять всі, простіше буде скомунікуватися", – зазначив Андрій Кулібаба.

Організатор звернув увагу, що фестиваль не має жодного прикріплення до території: "Можливо, колись ми зробимо фестиваль десь біля мерії, але не зараз".

Аби взяти участь у фестивалі, який відбувається у соцмережі та бути в курсі останніх подій, варто долучитись до сторінки заходу у facebook

Нагадаємо, протягом кількох останніх тижнів мешканці Києва, які стежать за чистотою повітря в місті за допомогою спеціальних додатків і сайтів, скаржаться на смог та загрозливі для здоров’я рівні забруднення. Натомість прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та місцева влада аномалій не помічають і стверджують, що якість повітря перебуває у межах гранично допустимих норм.

ФОТО: facebook "Фестивалю  вуличного смогу і гару"