Перформанс з поліграфом досягнув своєї мети — депутат з "Голосу" Ярослав Железняк

Перформанс з поліграфом досягнув своєї мети — депутат з "Голосу" Ярослав Железняк

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, заступник голови фракції партії "Голос" Ярослав Железняк заявляє, що перформанс із поліграфом досяг своєї мети, тепер вся країна знає про схему в питаннях оцінювання нерухомості, але це може допомогти скасувати електронні майданчики-посередники. Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

За словами Ярослава Железняка, цей перформанс із поліграфом досяг своєї мети.

"Тепер вся країна знає, що у нас існує схема в питаннях оцінювання. Я сподіваюсь, що це допоможе скасувати ці електронні майданчики. Мені дуже хотілося би, щоб далі цим питанням зайнялись наші правоохоронні органи і розслідували не тільки факти підкупу, якщо такі будуть виявлені, а й те, як взагалі працювала ця система електронних майданчиків, чи підтверджується інформація ЗМІ про те, що вони пов’язуються з одним політиком (Антоном Яценком — ред.), як з’явились ці майданчики та як була закріплена їхня монополія", — сказав він.

Читати також: "Слуги народу" і поліграф: розколу немає, але ця історія може закінчитися "політичним розлученням"

Ярослав Железняк хотів би, щоб результатом цього скандалу, крім розслідувань правоохоронних органів, стало схвалення рішення.

"Кожен день, яким ми затягуємо ліквідацію цих майданчиків, у нас в кишеню одного з політиків йдуть гроші, які зокрема будуть витрачатися на підкуп народних депутатів. Я хотів би, щоб це сталось якомога швидше. Наш законопроєкт, як на мене, просто скасовує цю ганебну поправку. Якщо у нас немає посередника, то створити корупцію між громадянами та державою буде значно складніше. Я впевнений, що увага правоохоронних органів повинна бути приділена не тільки цьому законопроєкту як тексту юридичних змін, але й в принципі тому, як далі буде працювати система оцінки", — сказав він.

Ярослав Железняк запевнив, що за потреби також готовий пройти перевірку на поліграфі.

У 2018 році спеціалістів з оцінки майна зобов’язали здавати звіти до Фонду державного майна за допомогою електронних майданчиків. Ця послуга – платна.

Законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінювання об'єктів нерухомості пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків, через які оцінювачі та нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Ці електронні майданчики повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком, хоча він ці звинувачення відкидає.

Цей проєкт закону підтримали сім членів парламентського фінкомітету. Голова комітету Данило Гетманцев назвав це рішення "помилкою, яку складно пояснити".

Потім у ЗМІ з'явилося повідомлення, що 11 представників фракції партії "Слуга народу" – членів парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики ймовірно отримали по 30 тисяч доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні комітету Верховної Ради. Після цього президент України Володимир Зеленський закликав усіх членів комітету пройти перевірку на детекторі брехні.  

                                                      Джерело: Фейсбук