"Ця ситуація є штучною і точно не про хабарі" — нардеп від "Слуги народу" про конфлікт у партії

"Ця ситуація є штучною і точно не про хабарі" — нардеп від "Слуги народу" про конфлікт у партії

11 депутатів "Слуги народу", які входять у комітет із фінансів, податкової та митної політики, підозрюють в отриманні по 30 тисяч доларів за не підтримку в комітеті законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості. Нардеп від партії "Слуга народу" Олена Шуляк в ефірі Українського радіо прокоментувала цю ситуацію.

0:00 0:00
10
1x

"Саме з подання законопроєкту №2047 і почалася вся ця історія. Я є одним із його співавторів. 31 народний депутат від фракції "Слуга народу" підписав цей законопроєкт, і з партії "Голос". Цим законопроєктом фактично вбивалась монополія чотирьох майданчиків, які за своєю суттю є такою електронною поштою, яка просто доставляє інформацію від оцінювача до реєстру, а тоді з реєстру після обробки автоматичним модулем в зворотну сторону. Саме ліквідація цих майданчиків і відключення їх від цього реєстру, де зберігається інформація про звіти з оцінки, і стала таким поштовхом до цього скандалу. За це пересилання кожен день чотири підприємства заробляли 1,5 мільйони гривень. Спочатку були зареєстровані ці законопроєкти. Тоді був поданий альтернативний законопроєкт, потім депутати на своєму комітеті намагались розглянути ще третю версію. На сьогодні не було прийнято якогось певного рішення. Тому ситуація почала штучно роздуватися. Почали з’являтися перші звинувачення, хтось писав у Фейсбуці, що депутати від "Слуги народу" отримали 30 тисяч доларів", — сказала вона. 

Читати також: "Слуги народу" і поліграф: розколу немає, але ця історія може закінчитися "політичним розлученням"

Олена Шуляк зазначила, що попри недовірливе ставлення до поліграфу та його методики цей політичний скандал має свої плюси. 

"Мені здається, що вчорашня ситуація також продемонструвала, що ми, депутати від "Слуги народу", можемо проходити не тільки поліграфи, а й інші перевірки для того, щоб доказати що саме ця ситуація є штучною і точно не про хабарі", —  сказала Олена Шуляк. 

За інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, 11 нардепів від "Слуги народу", які входять до парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, підозрюють в отриманні по $30 тисяч за голосування проти законопроекту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінювання об'єктів нерухомості. Серед цих депутатів був і Олександр Дубінський. Після цього Офіс президента закликав депутатів пройти поліграф.

САП зареєструвала провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину нардепами від "Слуги народу".

 

Раніше, 17 жовтня, нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський повідомив, що частина народних депутатів з цієї фракції можуть відокремитися від фракції більшості та створити свою партію.