Краснопьоров про затягування Росією зустрічі у "нормандському форматі": ключі від миру є в Москві, а вона миру не хоче

Краснопьоров про затягування Росією зустрічі у "нормандському форматі": ключі від миру є в Москві, а вона миру не хоче

Росія відмовилася від переговорів у "нормандському форматі". Чому? Про це говорили в ефірі Українського радіо з політичним експертом Валентином Краснопьоровим.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:
    • Володимир Лукін

"В них (Росії - ред.) ціль не завершити війну, а отримати Україну в свою сферу впливу і зменшити санкції. І Росія це буде робити далі. Вони думку ніколи не змінювали. Вони продовжували війну. Ми бачили обстріли, бачили загибель українських солдат, через день сумну звістку отримували в країні про загибель наших воїнів. Росія війну продовжувала", – зауважив Краснопьоров.

"А те, що можна було забути, закрити, не чути, не проводити парадів, не говорити про армію, а говорити про мир – це в принципі створення ілюзії самим Зеленським для себе. І зараз нині ця ілюзія знову спадає, тому що... давно сказано багатьма політиками, що ключі від миру є в Москві, а Москва того миру не хоче", – додав він.

Експерт наголосив, що у Зеленського вже розуміють, що так швидко військовий конфлікт на Донбасі не завершиться.

"Вже вони розуміють, що війна вона не завершиться і буде проходити в тій фазі, яка є, тобто на мінімальній ескалації. Тому Сивохо, наприклад, каже, що ми будемо боротися в головах людей. Тому знову таки, коли ти не можеш з різних об’єктивних причин  не можеш вирішити активну фазу конфлікту, ти справді працюєш гуманітарно, інформаційно", – пояснив він.

Нагадаємо, 22 жовтня у Кремлі заявили, що вести підготовку до саміту в "нормандському форматі" наразі неможливо, оскільки зараз змінюється позиція однієї зі сторін переговорів.

Останні місяці точаться розмови про те, що після трирічної перерви може вже ближчим часом відбутися зустріч у "нормандському форматі" за участі керівників України, Франції, Німеччини і Росії.

Валентин Краснопьоров. Фото Facebook