"Ми просто були ілюстраторами цього матеріалу": розпорядник хору Верьовки про виступ з "95 кварталом"

"Ми просто були ілюстраторами цього матеріалу": розпорядник хору Верьовки про виступ з "95 кварталом"

Ігор Курилів, директор-розпорядник Національного хору імені Верьовки прокоментував історію зі скандальним виступом на концерті "95 кварталу". Про це він розповів в ефірі Радіо Культура.

0:00 0:00
10
1x

Ігор Курилів розповів, що хор може працювати на замовлення будь-яких замовників, і працювати як на планових, обов’язкових, так і позапланових концертах. При цьому колектив може сам приймати рішення, чи буде він виступати у конкретному випадку, чи ні.

За два виступи на концертах "95 кварталу" 15-16 жовтня, де хор Верьовки разом з Євгеном Кошовим виконали сатиричну пісню "Горіла хата, палала" про Валерію Гонтареву, колектив отримав 30 000 гривень, зазначив Ігор Курилів.

"Ми працюємо для того, щоб отримувати певне фінансування, яким нас не забезпечує держава, бо наш бюджет передбачає лише зарплатню. Усе, що стосується придбання музичних інструментів чи костюмів, чи пошиття взуття – це все відбувається за рахунок наших коштів. Лімітна вартість виступу колективу – 27500 гривень", – поділився директор-розпорядник хору.

Ігор Курилів дивується, чому українців так збурив виступ хору на шоу "Кварталу". Адже "ще рік тому усі стояли, кричали, що Гонтарева така-сяка, де наші гроші", говорить він.

"І раптом усі стали на захист Гонтаревої. Та ж не я палив її хату, не Зеновій Корінець і не хор Верьовки. Але сьогодні ви всі чомусь закцентували свою увагу на хорі Верьовки, – зазначає Ігор Курилів. – Не хор Верьовки писав цей сценарій і текст цієї пісні, не Зеновій Корінець. Цей текст давно бродив по інтернету, він створений, так би мовити, самим народом. Тому з подачі "Кварталу" ми сприйняли цей текст як щось сатиричне, яке мало би право існувати. Але ми не маємо до цього жодного стосунку. Ми просто були ілюстраторами даного матеріалу".

Зараз, розповідає директор-розпорядник хору, і він, і всі учасники колективу отримують купу гнівний повідомлень, де їх лають та обзивають.

"75 років колективу. Невже такий мізерний інцидент…? Я досі не можу зрозуміти, що сталося, що виник такий суспільний резонанс від цієї події? Невже цей інцидент може "вбити" такий колектив, гордість і славу України, який об’їздив 110 країн світу? В голові не вкладається, – дивується Ігор Курилів. – Хор Верьовки – це той єдиний представник, який за кордоном може зробити більше, аніж усі дипломати, разом узяті".

Читайте також: "Хор Верьовки не мав міняти свій статус на таку дрібницю" – Степан Галябарда про номер "95 кварталу"

Нагадаємо, у номері "95 кварталу" актор Євген Кошовий разом з хором виконали пісню на мотив української народної "Горіла сосна, палала". Зокрема там прозвучали рядки "Горіла хата, алала, в Лондоні жінка плакала", "Люди вогонь побачили – допомагати почали, відра схопили й прибігли, у вогонь соляру плескали", "Мораль проста – хата згоріла зі стида" та інші.

Гендиректор, художній керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Верьовки Зеновій Корінець у коментарі Радіо Свобода заявив, що пісня хору та "Кварталу 95" про пожежу в будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої була "некоректною", а текст пісні йому був відомим перед виступом хору. За його словами, стосовно організації виступу із хором контактували від колишнього учасника "Кварталу 95", народного депутата зі "Слуги народу" Юрія Корявченкова.

Гендиректор хору повідомив, що цей виступ оплачувався, "були два виступи по 15 тисяч гривень згідно з договором". 

Останнім часом з Валерією Гонтаревою та її майном відбулись низка подій. Спершу в Лондоні вона стала учасницею ДТП, у Києві згоріла машина родичів, а потім і її власний будинок. Гонтарева натякає на слід олігарха Ігоря Коломойського у цих подіях, тоді як він будь-яку причетність до цього заперечує.

"95 квартал", який випустив скандальний номер, виходить на телеканалі "1+1" Ігоря Коломойського.

Актор студії "95 квартал" Євген Кошовий та хор імені Верьовки. Скрін з YouTube

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук