Фронтвумен гурту MARLEN Яніна Жеман: на наших концертах – жіночі думки про жінок і для жінок

Фронтвумен гурту MARLEN Яніна Жеман: на наших концертах – жіночі думки про жінок і для жінок

Український гурт MARLEN, створений у 2015 році в місті Горішні Плавні, в ефірі Радіо Промінь презентував свою нову пісню "Милий". Про написання цієї композиції, новий альбом та великий тур містами України розповіла фронтвумен гурту Яніна Жеман.

– Вчора в "Docker Pub" у вас був сольний концерт. Грали нову пісню "Милий"? Сподобалось слухачам?

– Так, грали. Я бачила, що пісня знаходить відгук, така історія могла бути у кожного, вона лунає і люди мріють і згадують, що у них такого красивого було у житті.

– У цієї пісні є історія, як ви її написали за десять хвилин без правок. Це реально взагалі?

– Так, вона в мене давно була в голові, просто на той час були обставини, коли нічого не відволікало, телефон "сів", тому я записала її на папері. У словах там можливо дві правки, а так всі слова – з першого і до останнього – лягли, ніби вона вже в мене була, ніби ти – просто ретранслятор.

– А коли буде кліп на цю пісню?

– Ми вже його відзняли, тож буде через два-три тижні. Мені сподобалось, бо ця робота в нас вийшла дуже містична. Як народжувалась пісня, такий і кліп. Все співпало у плані команди: ми відзняли його у Горішніх Плавнях, тому вийшов кліп-спогад, сум крізь посмішку. 

– А як щодо майбутнього альбому?

– В нас кипить просто робота над наступним альбомом, тому що маємо дуже багато матеріалу, який звучить на наших концертах, проте ще не виданий. Ми маємо подарувати людям ці пісні, щоб вони мали змогу після концерту взяти їх, закинути на флешку в дорозі і слухати. Ми знайшли двох людей, які допомагають нам у записі, це наші саундпродюсери. Тож працюємо.

– Але зараз у вас вже є один альбом, з яким ви гастролюєте. Розкажи про нього більше. 

– Альбом "Мрія" ми творили півтора року і саме з ним зараз їдемо всіма великими містами. 24 жовтня відбудеться, наприклад, концерт у Палаці залізничників у Львові. Що дуже важливо: нас підтримують люди, адже ми не маємо спонсорів.  

– А як ти ставишся до заборони виступів під фонограму? 

– Я не розумію, хто зараз, у 2019 році, може співати під фонограму. Це не дає енергетичного зв’язку, а це головне, що відчуває і віддає артист. Просто цього не розумію.

– Поза ефіром ти сказала, що в тебе є свій слухач і тобі не треба, щоб це були всі люди на планеті.  Хто вони, ваші слухачі?

– Це ті, в кому відгукується наша музика. Загалом я зрозуміла, що я пишу для жінок і крапка. Це не означає, що на концертах чоловіки мають встати і піти, вони просто за наш концерт дізнаються про жінок трошечки більше, тому що це жіночі думки про жінок і для жінок.  

ФОТО: Українське радіо