Як легко в Україні отримати мільйон підписників в Instagram та як на цьому заробляти – пояснює блогер

Як легко в Україні отримати мільйон підписників в Instagram та як на цьому заробляти – пояснює блогер

Чи легко в Україні отримати мільйон підписників в Instagram та як конвертувати їх у гроші радіо Промінь розповів блогер, мандрівник та письменник Орест Зуб.

"Набрати за одну добу мільйон підписників в Instagram – це беззаперечно реально, якщо ви – принц Гаррі або Дженніфер Еністон. Тут штука не в тому, що вони взяли і набрали мільйон підписників, а в тому, що перед тим людина проробила колосальну роботу і на цей момент вже є впізнаваною", – розповів Орест Зуб.

На його думку, таке під силу радше представникам шоу-бізнесу, які є широко впізнаваними серед великої аудиторії: "Аудиторія Instagram є більш молодіжною. В нас є інстаграм-профілі, скажімо, Гройсмана, чи теперішнього прем’єр-міністра, але в них біля кількох десятків тисяч підписників. Але, з іншого боку, ми всі були свідками політичної кампанії в Україні, яка закінчилась півроку тому, і багато профілів різної діяльності теперішнього президента доволі швидко отримали популярність у соцмережах".

"Якщо говорити про загальний об’єм лайків та підписників, то найпопулярнішим в українському сегменті  Instagram є розважальний контент, lifestyle та побутові речі, тому що вони є найближчі до більшості аудиторії. Але тут не варто мислити категоріями "лайків": хай спробує інстаграмер, який має багато лайків, оплатити ними купівлю продуктів додому. Як на мене, в кінцевому результаті варто дивитися на кошти та вплив, який людина хоче мати. Чи можна, маючи вдвічі менше лайків, заробити вдвічі більше грошей? Очевидно, що так. Тому не варто обмежуватись такими примітивними метриками як лайки", – зазначив блогер.

Він звернув увагу, що в українському сегменті мережі є різні аудиторії: як ті, хто шукає розважального контенту, так і ті, хто очікує більш вузькопрофільного контенту: "До прикладу, інстаграмер-стоматолог, який буде мати тисячу підписників і сто лайків під постами, але в них будуть корисні поради, як доглядати за ротовою порожниною, я впевнений, буде заробляти значно більше коштів, ніж розважальний блогер, в якого буде 100 тисяч підписників. Це тому, що в кінцевому результаті до цього стоматолога будуть звертатися люди за якимось додатковими послугами, які є значно дорожчими".  

ФОТО: pixabay