Ксенія Ляпіна після звільнення: не планую працювати з цим урядом в жодному форматі

Ксенія Ляпіна після звільнення: не планую працювати з цим урядом в жодному форматі

Колишня очільниця Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна заявляє, що з новим урядом співпрацювати не планує. Про це вона розповіла в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

Ксенія Ляпіна дізналася про те, що її звільнили з посту міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова у Facebook. Чи були надалі якісь офіційні повідомлення, Ляпіна каже:

"Да, мене звільнили офіційно. Як ви знаєте, уряд якось зробив новацію в законодавстві про державну службу і керівників органів можна знімати без будь-якої підстави, без будь-якої процедури в такий специфічний спосіб нібито звільняють, але ти залишаєшся в якомусь резерві. Я от не знаю, в якому я резерві, але так написано в розпорядженні Кабміну. Я безумовно вже не голова, але я в якомусь резерві. Чесно кажучи, мене це не дуже цікавить", — розповіла вона.

Ксенія Ляпіна запевняє, що працювати з цим урядом не планує.

"З цим урядом точно ні, в жодному форматі. Тому що власне той спосіб, в який відбулося моє звільнення, вже багато мені сказав про якість роботи цього уряду", — зауважила вона.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабінет міністрів на засіданні звільнив Ксенію Ляпіну з посади голови Державної регуляторної служби України. Про це написав у Facebook міністр економіки України Тимофій Милованова. До тексту про звільнення Ляпіної Милованов додав скріншон повідомлення, в якому Ляпіна критикувала міністра.

Ляпіна очолювала Державну регуляторну службу з 2015-го по 2019-й рік.

Ксенія Ляпіна. Фото Українського радіо