Від сексизму до фемінізму: як чоловіки пізнавали гендерну рівність на HeForShe Congress

Від сексизму до фемінізму: як чоловіки пізнавали гендерну рівність на HeForShe Congress

"Експеримент полягав у тому, що наші 7 чоловіків, лідерів у своїх індустріях, погодилася проробили гіпотезу, як саме вони можуть втілити гендерну рівність у своїй роботі. Серед них Дмитро Кулеба, віце прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Андрій Худо, співвласник та голова Наглядової ради Холдингу емоцій "!FEST", Сергій Вовк, співзасновник та куратор KyivAcademyofMediaArts(KAMA), Михайло Царьов, генеральний директор StarLightMedia, Юрій Філюк та інші спікери", — розповіла Катерина Литвиненко.

Литвиненко наголосила, що суть руху HeForShe — це залучити чоловіків та хлопців до теми гендерної рівності, адже ця тема важлива не тільки для жінок, а й для чоловіків.

"Це не обв'язково мають бути експерти, люди, які досить добре розуміють фемінізм. Це можуть бути абсолютно нові люди. І коли ми залучали цих 7 спікерів, це було теж важливим, тому що в ході цього експерименту вони дізналися більше про фемінізм і якщо до цього не думали як феміністи, після цього декілька з них почали себе такими називати", — пояснила вона.

Крім того, вона зауважила, що протягом 21 дня пари, спікера та менторки, працювали над різними тематиками задля розуміння аспектів фемінізму та сексизму.

"Протягом 21 дня наші пари, спікер та менторка, працювали над різними тематиками, наприклад, у парі з Сергієм Вовком була Лариса Денисенко, правозахисниця, посланниця з питань толерантності ООН в Україні, і вони проробляли тему, як трансформація лідера бізнесу може трансформувати сам бізнес з точки зору гендерної рівності. Результат був дуже цікавий. Сергій зізнався, що два роки тому був сексистом, але наразі вже ним не є, і розказав свою історію трансформації. Тому ментори, таким чином, допомогли нашим спікерам зрозуміти якісь аспекти сексизму чи фемінізму для себе", — зауважила Катерина Литвиненко.

Детальніше про захід можете дізнатися за посиланням.

Фото з Facebook-сторінки заходу