Як історія з "Приватбанком" може вплинути на співпрацю з МВФ — пояснює експерт

Як історія з "Приватбанком" може вплинути на співпрацю з МВФ — пояснює експерт

Про те, наскільки історія з Приватбанком може впливати на переговори з Міжнародним валютним фондом, говорили в ефірі Українського радіо з ректором Міжнародного інституту бізнесу, екс-заступником голови Нацбанку і екс-заступником міністра фінансів Олександром Савченком.

0:00 0:00
10
1x

"Дійсно, Міжнародний валютний фонд вже давно як виняток для України ставить умови отримання кредиту не лише економічні програми, рішення, але й юридичні, і політичні. Чому? Тому що було визнано, що Україна досить корупційна країна. І будь-які економічні рішення за наявності корупційних структур не будуть виконані", — наголосив Савченко.

"Тому вони вже протягом 3-4 років ставили такі умови як створення антикорупційного суду. А далі - більше. Вони кажуть: суд має почати працювати і арештувати шахраїв, хабарників, корупціонерів, і тому, дійсно, така вимога є. І тут є така консолідація", — додав він.

Експерт упевнений, що історія з "Приватбанком" може негативно вплинути на переговори з МВФ. Тож нині справа за новою владою.

"Зараз перед новою владою стоїть завдання зламати тіньову владу, де реально правили не парламент, не президент не прем'єр, а корупціонери, олігархи, Росія", — пояснив Савченко.

У вересні представники місії МВФ зустрілися з президентом Володимиром Зеленським, перемови, серед іншого, стосувалися і ситуації навколо "Приватбанку", який був націоналізований в 2016 році.

Олександр Савченко. Фото Facebook