Білі халати, клятва Гіппократа, коктейлі та квест: у Києві відбудеться Science After Dark: Анестезія

Білі халати, клятва Гіппократа, коктейлі та квест: у Києві відбудеться Science After Dark: Анестезія

18 жовтня у Національному музеї медицини України відбудеться "Science After Dark: Анестезія''. В ефірі Радіо Промінь засновник науково-популярного журналу "Куншт" Кирило Безкоровайний розповів, чим дивуватимуть на вечірці.

"Ми всіма руками за те, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, але медичний інтелект треба розвивати. Ми маємо на увазі певну стійкість до фейків, а у медицині їх досить багато. Це певні базові знання про те, що потрібно робити і що ні у певних ситуаціях, а також про традиції лікування. Наша мета — це популяризація критичного мислення та популяризація науки", — зазначив Кирило Безкоровайний.

Вечірка має і розважальний, і освітній характер.

"Ми в інтерактивній формі запрошуємо всіх долучитися до вечірки у музеї. Це буде така гра, коли можна уявити себе лікарем. Буде квест, коли можна буде вилікувати пацієнта. Якщо ви прийдете у білому халаті, ми обіцяємо вам подарунок. Це все для розваги, але у нас будуть і серйозні знання, які ми будемо давати. У нас будуть науковці, які читатимуть лекції. У музеї будуть гіди, які розказуватимуть про історію медицини в Україні, про сучасну медицину. Все це весело, але водночас має і освітню користь", — розповів він.

Щодо квесту, то "кожен відвідувач отримає медичну карту пацієнта, якого потрібно вилікувати. Музеєм потрібно ходити по точкам, навчитися певним методикам, вирішити якусь задачу чи головоломку, і таким чином вилікувати або не вилікувати пацієнта".

Кирило Безкоровайний також розповів, що "на вечірці з різних боків підступляться до здоров’я людина, а саме: будуть теми і про вакцинацію, і про медичний інтелект, і про біохакінг".

Він також додав, що кожен матиме змогу послухати всі лекції відомих популяризаторів наук.

"Біологиня Вікторія Кравченко розповідатиме про біохакінг мозку, Ольга Маслова — про біохакінг на клітинному рівні. Також буде відомий блогер Андрій МедГоблін, який говоритиме про медичний інтелект. Про вакцинацію говоритиме Дарія Озерна. Все це ми організовуємо у декілька потоків. І кожна людина зможе послухати лекції на всі теми. Оскільки це будуть досить короткі науково-популярні лекції", — сказав Безкоровайний.

Детальніше про проект можете дізнатися за посиланням.

Фото — facebook.com/inscience.io