Євген Клопотенко про шкільне харчування: ми вирішили створити програму офіційно на рівні країни

Євген Клопотенко про шкільне харчування: ми вирішили створити програму офіційно на рівні країни

Про те як зараз харчуються українські школярі, де і для кого змінилися умови харчування говорили в ефірі Українського радіо кухарем, кулінарним експертом, розробником дитячого харчування в школах Євгеном Клопотенко.

Перша леді України Олена Зеленська підготувала попередній план дій щодо покращення харчування у школах. На зустрічі з дружиною президента був і кухар Євген Клопотенко.

"Ми вирішили створити програму офіційно на рівні країни як змінити харчування. Це дуже важливо, що зараз люди почали на іншому рівні до цього відноситись", – наголосив Євген Клопотенко.

"Що зробив я? Я три роки вивчав цю систему і багато чого вже змінилося в Україні, просто цього ще не всі їдальні бачать… Найголовніше, що я змінив - я змінив підхід людей, дітей", – додав він.

Фото: hromadske

До слова, вже десь 2000 шкіл по всій Україні вже мають харчування за системою Клопотенка.

"Те, що я чую кожного дня, це те, що діти дуже задоволені, що вони отримали ці нові страви", – зазначив Євген.

Нагадаємо, нещодавно перша леді Олена Зеленська ініціювала проведення першого стратегічного круглого столу стосовно покращення харчування у школах. На ньому були присутні представники органів державної влади, експерти та активісти.

Фото: сайт Президента України

Перша леді зазначила, що для підтримки здоров’я потрібен здоровий спосіб життя, фізична активність та правильне харчування. Тож саме на цих питаннях Олена Зеленська й хоче зосередити свою діяльність як дружина президента.

Євген Клопотенко. Фото Facebook