Михайло Захаров з "Лятошинський тріо": наш репертуар не буде обмежуватися тільки Лятошинським

Михайло Захаров з "Лятошинський тріо": наш репертуар не буде обмежуватися тільки Лятошинським

У рамках "Kyiv Music Fest" відбувся концерт "Лятошинський тріо". Скрипаль Михайло Захаров в ефірі Радіо Культура розповів, як виникла ідея створення тріо.

Скрипаль Михайло Захаров розповів, як виникала ідея створення тріо.

"Ідея зародилася в мене на початку 2019 року. Це рік України в Австрії, і відбувається дуже багато концертів та різних культурних подій. Я вже хотів зробити український концерт у найпрестижнішому залі Відня — у Віденському Концертхаусі. І мені хотілось привести до Австрії наших молодих та вже відомих музикантів. Тому найкращою можливістю було створити тріо та виступити у Відні з програмою для тріо. І я з радістю знайшов та вийшов на контакт з Олексієм Шадріним та Романом Лопатинським. І я дуже щасливий, що у нас склалося таке тріо. У Відні ми виступали ще не під назвою "Лятошинський тріо".  Ми почали виступати під цією назвою на "Kyiv Music Fest", — сказав музикант.

Він розповів, чому на "Kyiv Music Fest" виникла ідея зіграти Скорика.

"Я запропонував моїм колегам цю програму, і ми все обговорили разом. Ми обов’язково хотіли мати в програмі Бориса Лятошинського та Мирослава Скорика, тому що ми грали прем’єру Скорика у Відні, і маестро підійшов до нас після концерту і сказав: "Я б з радістю послухав у вашому виконанні моє тріо, яке я написав у 2017 році". Тому й виникла ідея зіграти на "Kyiv Music Fest" тріо Скорика. Також обрали Шуберта, бо це класика", — пояснив скрипаль.

Михайло Захаров також додав, що колектив не планує обмежитися концертом у Києві.

"Коли ми створили тріо з ім’ям Лятошинського, то ми не плануємо обмежитися концертом у Києві. У нас є великі плани щодо концертів як в Україні, так і за її межами. Ми всі родом з України, хоча й живемо у різних країнах. Ім’ям Лятошинського і своїм українським корінням хотіли би представляти Україну, і щоб Україну знали в багатьох країнах світу. Наш репертуар не буде обмежуватися тільки Лятошинським. Ми хотіли б мати в нашому репертуарі твори й інших українських композиторів", — зауважив він.  

Фото — facebook.com