Що турбує міленіалів: розповів соціальний психолог

Що турбує міленіалів: розповів соціальний психолог

Про покоління міленіалів та їхні проблеми — самотність та поведінкові розлади, говорили в ефірі Радіо Промінь з соціальним психологом, науковим співробітником Інституту соціальної й політичної психології Ігорем Гусєвим.

"У кожного покоління є позитивне, це по-перше, а по-друге, хвороби вони такі, що мають особливість для кожного покоління. Не можна ідеальне виділити покоління без хвороб, особливостей", — зазначив психолог.

Ігор Гусєв вважає, що позитивним в цьому поколінні є те, що воно дуже індивідуальне.

"Має пошук сенсу в роботі, не те, щоб побудувати кар'єру, а саме знайти роботу, яка б задовольняла їх психологічно, суб'єктивно. У цього покоління достатньо часу, ресурсів на те, щоб будувати й заробляти, а щоб думати про те, а що це дає на майбутнє або в психологічно-філософському сенсі", — наголосив Гусєв.

Чому ж міленіалам характерна самотність, соціолог каже:

"Наше життя парадоксальне. Така велика кількість контактів цифрових, вона не призводить до відчуття несамотності або до відчуття підтримки й так далі. Тому що ці контакти поверхневі, ці контакти легко даються…".

Про те, що поведінкові розлади й самотність найбільше загрожують сучасній молоді, заявили експерти Асоціації голубого хреста і голубого щита. Це об'єднання американських компаній, що представляють послуги страхування здоров'я.

За їхніми оцінками, міленіали мають гірше здоров'я, ніж їхні попередники — покоління Х і тим більше покоління бебі-бумерів. А ще міленіали схильні до поведінкових, а не фізичних розладів.

Ще одна ментальна проблема міленіалів — це самотність. Про це свідчать дослідження Міжнародної компанії "You Go". 30% опитаної молоді заявили, що почуваються самотніми постійно. Серед покоління Х 20% відповіли те саме, ще 15% таких серед бебі-бумерів. Але от 75% міленіалів відповіли, що мають хоча б одного найкращого друга.

Фото pixabay.com