Віталій Клімов про українську музику: медіа стали звертати увагу, тому що це стало питанням виживання держави

Віталій Клімов про українську музику: медіа стали звертати увагу, тому що це стало питанням виживання держави

1 жовтня — міжнародний День музики. Про якість української музики, якої останнім часом стало більше завдяки квотам, говорили в ефірі Радіо Промінь з продюсером, музичним менеджером Віталієм Клімовим.

Клімов упевнений, що поява більшої кількості української музики в медіа не вплинула на музичну індустрію в цілому. Мовляв, українська музична індустрія була й до цього.

"Просто зараз цьому приділяють більше уваги. Воно просто винирнуло з андеграунду. Фізично воно існувало приблизно в таких самих розмірах, а можливо, і навіть в більших", — зауважив продюсер.

Щодо переходу вітчизняної музики від кількісного показника до якісного, то тут Клімов каже:

"Нічого ще не відбулося. Ми знаходимося поки що в трошки зародковому стані".

Віталій Клімов вважає, що фізично музикантів українських талановитих, як було — стільки ж і є.

"Інша справа, що увага громадськості й суспільства в цілому до саме українського продукту стала більшою, саме завдяки тому, що змінилася роза вітрів. Медіа стали звертати на це увагу, тому що це стало питанням виживання держави", — наголосив він.

Читайте також: Як змінилися музичні уподобання українців за 10 років

Продюсер відзначив, що головною перемогою вважає той факт, що мейнстрім продукт став вільнішим за мисленням. А ще суспільство зробило крок до західної музики:

"Якщо порівнювати картинку музики української сучасної і сусідів, якщо їх можна так назвати, то, ясна річ, що ми вже в Європі давно. П'ять років так точно".

Віталій Клімов. Фото Facebook