На Радіо Культура відомі актори озвучать аудіокнигу за оповіданнями Олега Сенцова "Жизня"

На Радіо Культура відомі актори озвучать аудіокнигу за оповіданнями Олега Сенцова "Жизня"

Про майбутній проєкт, аудіокнигу за книжкою Олега Сенцова "Жизня", розповіли ведуча Радіо Культура Світлана Свиридко-Сєрова та акторка Римма Зюбіна.

0:00 0:00
10
1x

Продюсерка спецпроектів на Радіо Культура Світлана Свиридко-Сєрова зазначила, що Римма Зюбіна не лише озвучить деякі оповідання Олега Сенцова "Жизня", а й виступить режисером цього проєкту. 

Розповідає Римма Зюбіна: "Коли ми працювали над аудіпроєктом "Земля загублених", то пані Світлана запропонувала озвучити Олега Сенцова. Я тоді страшенно розгубилась, бо дуже люблю його книжку. Моя дитина навіть знає напам’ять його оповідання "Бабуся".

Римма Зюбіна зазначила, що для узгодження цієї  роботи написали листа Олегу Сенцову, який сидів у російській в’язниці. Він сказав, що не проти створення аудіокниги, однак всі права у видавництва "Старого Лева". Ці питання вдалось вирішити. 

Римма Зюбіна зазначила, що до цієї роботи будуть залучені різні українські актори. "Ми ще не склали цей список. Потім на радіо зробимо окремий анонс. Це будуть не лише красиві поставлені голоси, а й ті актори, які були небайдужими до долі Олега Сенцова усі ці п’ять років. Їх не так важко згадати, адже їх було не так вже й багато", — сказала вона.

За словами Римми Зюбіної та Світлани Свиридко-Сєрової, важко спланувати конкретний час виходу аудіокниги. Адже актори, яких планують залучити до роботи над проєктом, є медійними та  заклопотами людьми.

"Це можливо буде за півроку. Ми будемо паралельно записувати із іншими проєктами", — сказали вони. 

Нагадаємо, що на Радіо Культура 30 вересня о 20:30 стартує новий аудіопроєкт — читання книжки української письменниці Катерини Калитко "Земля загублених". 
 


Джерело: starylev