Конституцію треба змінювати, але треба "послухати людей" — Кравчук

Конституцію треба змінювати, але треба "послухати людей" — Кравчук

Конституцію Україну треба змінювати, але спершу "потрібно послухати людей", — переконаний експрезидент Леонід Кравчук. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Влада не має іншого шляху організації влади — тільки Конституція і закони. Конституція не змінена, а самоврядування почали змінювати. Воно не працює. Конституцію треба змінювати, але тут треба послухати людей", — зазначив Леонід Кравчук.

За словами експрезидента, потрібно визначитись, яка форма правління має бути в державі.

"Я думаю, можливо, тут потрібна відповідь народу на одне запитання: "Яка форма правління нам потрібна: парламентська, парламентсько-президентська чи президентсько-парламентська?", — сказав він.

Кравчук зауважив, що "коли ми одержимо відповідь на це запитання, тоді можна будувати всю вертикаль, всю структуру, всі форми управління".

Він вважає, що Україні потрібна парламентсько-президентська форма правління, але справжня, оскільки зараз за Конституцією вона такою і є, проте цього ніхто не дотримується.

Читайте також: Дані про необізнаність людей з Конституцією не стають кращими ще з 2015 року — Кириченко

28 червня 1996 року Верховна Рада України затвердила текст Конституції. Відтоді до Основного закону неодноразово вносилися зміни. За процедурою для внесення таких змін потрібна підтримка щонайменше 300 народних депутатів.

На фото — Леонід Кравчук, facebook.com