Як налаштувати свій мозок на вивчення іноземної мови – розповіла експертка

Як налаштувати свій мозок на вивчення іноземної мови – розповіла експертка

Як налаштувати свій мозок на оптимальне вивчення англійської мови та подолати страх перед необхідністю говорити, в ефірі Радіо Промінь розповіла засновниця школи "English Monsters" у Києві Цвітанна Якимечко.

"Одного разу я вирішила подивитися, як мої учні говорять без мене, не в класі. Я взяла носія англійської мови, телефон свого тата, і ми почали набирати моїх учнів з невідомого номера, а я сиділа поруч і просто слухала. Просила сказати свого друга, що він сидить у кав’ярні, тут хтось забув телефон і останній номер, на який дзвонили, це номер моїх учнів. І він казав: "Давайте, я вам опишу цей телефон, бо хочу віддати власнику". І я побачила для себе багато цікавого: учні, в яких був хороший рівень, казали "Я зараз відправлю вам свій е-мейл, напишіть, будь ласка, туди". Так лякалися, що забували всі слова", – розповідає Цвітанна Якимечко.

За її словами, під час вивчення мови помірний стрес може бути корисним: "Часто так стається, що ми все знаємо, але коли нас раптово питають, ми забуваємо всі слова і нічого не можемо сказати. Але, якщо учні часу від часу піддаються помірному стресові, вони знають, що можна боятися, але говорити".

Викладачка дала кілька порад, як вчити англійську мову: "Найперше, треба почати з того, що розуміти, що для англійської недостатньо знати слова і граматику: для того, щоб говорити, потрібно вміти справитися зі стресом. Також дуже важливо розвивати уважність, оскільки є дуже велика прірва між тим, що люди знають, і тим, що вони вживають. Вони пропускають цей момент, коли треба вжити всі артиклі".

Цвітанна Якимечко зауважує, що також потрібно тренувати оперативну пам'ять, яка дозволяє нам контролювати кілька речей одночасно.

"Коли ми говоримо, нам треба слідкувати і за порядком слів у реченні, і за закінченнями, і за тим, як перекласти слово. Тому дуже важливо звертати увагу на роботу нашого мозку", — пояснює вона.

ФОТО: pixabay