"Винятково політичне рішення" — Євген Радченко про можливий розпуск ЦВК

"Винятково політичне рішення" — Євген Радченко про можливий розпуск ЦВК

Заступник голови ЦВК Євген Радченко вважає рішення про розпуск комісії політично вмотивованим. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

За його словами, йому важко коментувати аргументи команди президента щодо розпуску ЦВК, адже він їх не бачив. Разом з тим Євген Радченко не розглядає варіанту звернення до судових інстанцій щодо скасування можливого рішення про розпуск.

"Особисто я не розглядаю такого розвитку подій, оскільки вважаю рішення про припинення повноважень складу комісії винятково політичним. Політичне рішення оскаржувати не бачу змісту", — сказав він. 

Євген Радченко також сказав, що рішення про можливий розпуск ЦВК є цілком логічним з точки зору нової влади.

Нагадаємо, що сьогодні у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії. Представник президента у ВР, перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук зауважив, що, відповідно до законодавства, для ухвалення рішення про припинення повноважень всього складу ЦВК необхідно 300 голосів народних депутатів.

Нинішній склад Центральної виборчої комісії Верховна Рада затвердила близько року тому.

Згідно з законодавством, Верховна Рада призначає на посади та звільняє з посад членів ЦВК за поданням президента України. Строк повноважень члена комісії — 7 років. Повноваження всього складу комісії можуть бути достроково припинені Верховною Радою за вмотивованим поданням президента України.

 Євген Радченко, архівне фото