Бородянський підтримує введення в законодавство поняття "маніпуляція"

Бородянський підтримує введення в законодавство поняття "маніпуляція"

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський підтримує введення поняття "маніпуляція" в законодавство. Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

 

Володимир Бородянський зазначив, що держава повинна реагувати на інформаційні маніпуляції, які несуть загрозу національній безпеці, а також уточнив, який інструмент боротьби з російським мовленням буде використовувати новообрана влада.

"Це комплексне питання. Перше — це розуміння (і, думаю, зміни в законодавстві, які введуть) поняття маніпуляції. Це дискусійне питання. Бо воно може заходити на поняття свободи громадян, але нам необхідно його вирішити. Бо маніпуляція як така, особливо в період коли йде гібридна війна, є дуже небезпечною", — розповів він.

За його словами, йдеться не лише про маніпуляцію в теле- та радіоефірах, але і про роботу "ботферм" та спотворення інформації в соціальних мережах. "Це все шкодить державі, знижує її обороноздатність", — сказав міністр.

Володимир Бородянський підкреслив, що зараз велику роль у зменшенні кількості маніпуляцій відіграє Суспільне мовлення.

"Суспільний мовник задає стандарти. На ньому повинні бути такі новини та програми, там повинні працювати такі журналісти, щоб Суспільний мовник був номером один за журналістською престижністю", — розповів він.

 

За його словами, важливою є наявність у суспільства розуміння, що у Суспільного мовника є високий стандарт, а у журналістського середовища розуміння, що Суспільне це "високий рівень" не лише стандартів, а й популярності.
 

"Наявність у суспільства критичності мислення є запобіжником проти маніпуляцій. Весь цей комплекс працює на те, щоб ми могли себе захистити", додав він.
 

За його словами, поняття "журналіст" у нас зараз знецінене.

"Журналіст відповідає за якість спілкування між владою та суспільством. Однак, зараз він часто забуває про свою основну мету і дає себе використовувати в інших цілях", — сказав Володимир Бородянський.

Нагадаємо, Володимир Бородянський 29 серпня був призначений міністром культури молоді та спорту.