Якому кіно надають перевагу українські телеглядачі — коментує кіноредактор

Якому кіно надають перевагу українські телеглядачі — коментує кіноредактор

Кіноредактор каналу ICTV В’ячеслав Остапенко в ефірі Радіо Промінь розповів, якому кіно надають перевагу українські телеглядачі.

"Раніше мало значення, хто є сценаристом та режисером, особливо — хто є виконавцем головної ролі. Зараз наш глядач "клює" на Джейсона Стетхема. Фільми з його участю викликають інтерес. А також продовжують дивитись і старі, і нові фільми з Ван Дамом", — зауважив В’ячеслав Остапенко.

Кіноредактор зазначив, наскільки популярним є український продукт у медіа просторі.

"Сучасне українське кіно наш глядач не дивитися. Проблема полягає у тому, що глядачі звикли дивитись комерційне кіно або кіно, яке чіпляє. Крім того, масовий глядач особливо не дивиться високохудожні фільми", — прокоментував він.

"Серед фільмів українського виробництва, які я дивився, я б виокремив "Кіборги", "Позивний "Бандерас", "Червоний", а також "Іловайськ" та "Черкаси", — додав експерт.

Кіноредактор каналу розповів, чи можуть різні канали закупити один і той самий серіал для трансляції у своєму ефірі.

"Певний продукт має асоціюватись з одним каналом. Щодо того, що два канали можуть купити один і той самий серіал для трансляції, то це можуть бути різні види прав, до прикладу, на центральні канали та регіональні канали. Але регіональні канали переважно купують більш просту та дешеву продукцію", — сказав Остапенко.

Фото — cwseattle.cbslocal.com