Генерал-майор юстиції Василь Вовк: справа МН-17 не постраждає за відсутності Цемаха

Генерал-майор юстиції Василь Вовк: справа МН-17 не постраждає за відсутності Цемаха

Експерт з питань державної безпеки, генерал-майор юстиції Василь Вовк впевнений, що звільнення Володимира Цемаха не постраждає справа МН-17. Про це він сказав в ефірі Українського Радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Ніякий Цемах не підозрюваний у справі МН-17. Таких свідків як Цемах на сьогодні є тисячі, які проживають на території Сніжного і поряд, хто бачив, як доставлявся Бук, як розвертався Бук, як падав літак, як збирали обломки. Це тисячі людей свідків. Чи більше чим свідок Цемах? Звичайно, я не можу констатувати. Можливо, потенційний підозрюваний. Але на сьогодні є факт, що він свідок у цій справі",  наголосив Вовк.

Експерт з питань державної безпеки упевнений, що те, що Цемаха не допитали голландські слідчі  не проблема.

"Справа МН-17 не постраждає за відсутності Цемаха. І я це відповідально заявляю як слідчий, що розпочинав це провадження, як слідчий, що робив це провадження, набирав доказову базу. А те, що його не вдається допитати голландським слідчим, то необов'язково… Наші поділяться з голландцями протоколом допиту", пояснив Вовк.

Нагадаємо, 5-го вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха, який може свідчити у справі збиття малайзійського літака МН-17.

Володимир Цемах. Фото Уніан