Анна Сидорук: якість освіти безпосередньо залежить від вчителів

Анна Сидорук: якість освіти безпосередньо залежить від вчителів

Про партнерство батьків і вчителів у школах говорили в ефірі Українського Радіо з операційною директоркою Громадської спілки "Освіторія" Анною Сидорук.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Якість освіти напряму залежить від вчителів. І якісна освіта не може бути якісною, якщо вчителі не дотягують. Батьківська аудиторія, як ніхто, може впливати й на вчителів. Тому що це партнерство, в першу чергу. Школа, батьки і вчителі – це партнери", – зазначила Анна Сидорук

Вона розповіла, що медіа-платформу "Освіторія", де пишуть не нудно про освіту, дуже активно читають саме вчителі. Наразі ж робиться багато матеріалів і для батьків. Зокрема, про те, як власне вибудувати ефективну співпрацю зі школою, з вчителями, як можна свого вчителя підтримати, надихнути.

Як відомо, минулого року "Освіторія" розробила онлайн-курс для вчителів початкової школи.

"Незважаючи на те, що цей курс був обов'язковим лише для 22 тисяч вчителів, переглянули його на сьогодні понад 200 тисяч вчителів і батьків зокрема. Батьки тоді розуміють, що вчителі роблять, як вони працюють, яким має бути вчитель і яка його роль. Бо це носій знань, який стоїть в класі і розповідає щось дітям. Вчитель – це більше модератор… Задача вчителя: навчити дитину вчитися, навчити її полюбити вчитися", – пояснила Сидорук.

Нагадаємо, 14 серпня Сергій Горбачов став першим освітнім омбудсменом в Україні. До цього посади навіть схожої не існувало. Своїм головним завданням освітній омбудсмен вважає захист прав людей, які залучені в освітній процес.

Анна Сидорук. Фото Українське радіо