Майбутнє освіти у тому, щоб вона була більш персоналізованою — засновник платформи онлайн-освіти EdEra

Майбутнє освіти у тому, щоб вона була більш персоналізованою — засновник платформи онлайн-освіти EdEra

ХХІ століття спонукає нас користуватися сучасними гаджетами. Вчитися стало простіше, адже маючи всього лише телефон, який має вихід в інтернет, ви можете дізнатися багато нового та цікавого — наприклад, щось про цивілізацію Майя або вивчити фінансовий менеджмент; чи вибудувати репутацію компанії; можливо, дізнатися щось про критичне мислення або опанувати курс програмування, який є в Гарвардському університеті. Як подати такі складні речі просто і цікаво для будь-якої аудиторії, що варто зробити, аби освітній продукт був якісним, як створити одні з наймасовіших онлайн-курсів в Україні — розповів в ефірі програми "Активізація" на Українському радіо керівник та співзасновник студії онлайн-освіти ЕdЕra Ілля Філіпов.

0:00 0:00
10
1x

Раніше, за словами Іллі Філіпова, багато уваги приділялося змісту освітнього матеріалу, водночас, доволі мало звертали увагу на форму його подачі. 

"І саме це було головним завданням — створити такий місток між тими, хто знає щось і споживачем освіти. Тобто нам здалося, що потрібно змінювати парадигми освіти у бік справді такого клієнтоорієнтованого продукту", — говорить експерт.

Першим курсом онлайн-школи була фізика — його програму створювали на основі порівняння вітчизняних програм і програм Масачуссетського університету. 

 

"Освіта, не підлаштована під користувача, ризикує знищити інтерес у тих, у кого він потенційно міг би бути", — говорить Ілля Філіпов.

Свій проект він вважає саме продуктом, спрямованим на споживача і наводить складові його якості.

"У нас просто дуже різні формати, все залежить від запиту, з яким ми намагаємося працювати. Це продукт, у якого зрозумілі цілі і зрозумілі методи досягнення цих цілей для тих, хто навчається.  По-друге, важливо, щоб це була гарна експертиза. Далі вже, якщо ми говоримо про відеоматеріал, — гарна картинка, асоціації. Якщо там більш глибокого це копати, то щоб не було певних розбіжностей у тому, що говорить людина і що людина бачить на екрані", — аргументує Ілля Філіпов.

Фото: Ілля Філіпов/Українське радіо

Українську онлайн-освіту в майбутньому він не відокремлює від світової, адже це — освіта без кордонів. 

"Мені здається, що потрібно якось певним чином квантувати, розподіляти так матеріал і намагатися настільки релевантно навчати людину в певний момент часу. Щоб ця людина могла обирати власну траєкторію в навчанні. Мені здається, що майбутнє освіти полягає у тому, щоб вона була якомога більш персоналізованою. Це щодо такого загального тренду, а Україні ж я просто бажаю розвитку цьому ринку, я бажаю того, щоб на ньому були користувачі, які бажають цим користуватися, щоб онлайн-освіта набрала обертів і була популярною", — підсумовує Ілля Філіпов.