Glamping UA: українці створили намети з кондиціонером, душем і Wi-Fi для відпочинку з комфортом

Glamping UA: українці створили намети з кондиціонером, душем і Wi-Fi для відпочинку з комфортом

Співзасновник проекту Glamping UA Андрій Родкін в ефірі Радіо Промінь розповів про український стартап, що передбачає створення наметів з кондиціонером, душем і Wi-Fi для відпочинку з комфортом.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Що таке глемпінг по-українськи?

— У перекладі з англійської це гламурний кемпінг. В Україні цей термін взагалі нікому не був відомий. Ми були перші, хто почали про нього розповідати. Фактично це новий формат відпочинку на природі з комфортом.

Важко уявити намет, в який весь комфорт вміщається? То це намет чи будиночок?

— У першу чергу, це намет. Перші наші прототипи були близько 30–40 квадратних метрів, і поміщали в собі до 5 людей. Це два ліжка, диван і санвузол, який дозволяв відпочивати на природі з хорошим комфортом.

А що там ще є, окрім кондиціонера та Wi-Fi?

— Будь-які з наших розробок можна обладнати і міні-баром, і кондиціонером — будь-чим, що ви собі можете уявити. Адже це велика складена конструкція, яку можна скласти у будь-якій локації. Нашими клієнтами є і великі готельні комплекси.

Що витримає такий глемп? Оскільки погода може змінюватись, і навіть влітку можуть бути якісь буревії. Чи у такому наметі можна ночувати у будь-яку погоду?

На самому старті ми проговорили, що українці люблять безпечний відпочинок. І ми сказали: "Це повинно бути безпечно. Це повинно витримувати шквальні вітри до 20–25 м/с". І на етапі розробки ми заклали це в наші рішення, тому в наших наметах дійсно класно і комфортно відпочивати.

Звичайний намет під час вітру ходором ходить. А ваш?

— Наш намет складається з кількох основних матеріалів: дерево, метал та тканина. Оскільки каркас виконаний з досить міцної деревини, клеєного брусу, – він є досить міцним на розхитування і на складання. Сама тканина є міцною, тому при натягуванні і коли вітер вдаряє у цю площу, розраховано, що всередину повітря не проходить. Всередині намету ви не відчуваєте негоди.

Цю складну конструкцію зможе зібрати будь-яка людина?

— Щодо тих моделей, які ми розробили від самого початку, бажаним є виїзд нашого спеціаліста. Але загалом це великий конструктор лего, і він складається з підготовлених деталей, які готуються на наших цехах і уже на місці складаються за допомогою болтового з’єднання. Єдине – є хитрі кріплення всередині самого намету.

Фото — glamping.com.ua