Керівник проекту "Voiny" розповів, як правильно вшановувати героїв

Керівник проекту "Voiny" розповів, як правильно вшановувати героїв

Про українських захисників-воїнів не варто забувати і після офіційних вшанувань. Про це в ефірі Радіо Промінь розповів керівник проекту "Voiny" Анатолій Шара.

Проект "Voiny" створений для заохочення українського суспільства до гідного вшанування пам’яті загиблих воїнів, патріотичного виховання молоді, ініціювання впровадження уніфікованої процедури поховання загиблих героїв неоголошеної російсько-української війни

За словами Анатолія Шари, проект "Voiny" взяв за основу досвід вшанування пам'яті загиблих військових у США та Ізраїлі. 

"У цих країнах система вшанування вже опрацьована, уніфікована, і всім воїнам, незалежно від їхньої посади та чину, віддають однакові почесті. Так само працює процедура поховання воїнів. Передача прапора родині, виконання певного символічного ритуалу — це все важливо для родини, яка втратила своїх рідних на війні. Так само повинно бути і в Україні", — сказав Анатолій Шара. 

Він нагадав, що два роки тому вийшов соціальний відеоролик #вшануй, присвячений пам'яті військових, які загинули на російсько-українській війні. 

"Ми багато спілкувалися з чиновниками, які займалися цією тематикою. Зараз триває пауза, бо відбувається перехід влади з одних рук до інших. Коли ми дізнаємося, хто буде очолювати Міністерство ветеранів, профільні комітети Верховної Ради, тоді обов'язково дотиснемо питання щодо уніфікованої процедури поховання загиблих героїв", — сказав керівник проекту. 

За словами Анатолія Шари, живих героїв потрібно вшановувати не менше, ніж загиблих.

"Найпростіший спосіб — це написати гарний допис у соціальних мережах. Найкращий — це прийти та подякувати родичам загиблих героїв. Не буде перебільшенням, якщо я скажу, що майже в кожному селі та місті є родини, які втратили своїх близьких на війні. Їм варто подякувати добрим словом, чимось допомогти", — сказав Анатолій Шара.  

Фото: Фейсбук