Обмін не може відбутися без певних компромісів – Хара

Обмін не може відбутися без певних компромісів – Хара

У ніч на 30 серпня з'явилася інформація про обмін полоненими, проте у СБУ та Офісі президента заявляють, що переговори все ще тривають. Експерт Фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара вважає, що такий обмін не може відбутися без певних компромісів.

0:00 0:00
10
1x

Олександр Хара зазначив, що те, що в суспільстві виникають запитання стосовно того, на яких умовах українських політв’язнів повертають додому – це гарний знак.

"Абсолютно чітко можна сказати лише про те, що Україна є демократичною спільнотою і ми критично, з підозрою, ставимося до влади. Тому, безумовно, будуть ті, хто радіють, і ті, хто ставлять запитання", – пояснив він.

Утім, експерт вважає, що подібний обмін не може відбутися без певних компромісів.

"Безумовно, такий обмін не міг відбутися без того, щоб були певні компроміси, і мені, як громадянину, цікаво, що це було. Я сподіваюся, що це не політичний компроміс і не такий, який стосується суверенітету України. З іншого боку, у мене немає великих сумнівів, що такі речі могли відбутися", – зазначив Олександр Хара.

Сьогодні з'явилася інформація про повернення до України політв'язнів, яких утримували в Росії. Ці дані, зокрема, підтвердили їхні рідні. Проте в СБУ та Офісі президента заявили, що переговори щодо обміну полоненими тривають. Йдеться про Сенцова, Карпюка, Балуха та Гриба.