Чи є щасливою самотня людина? Відповідь у виставці художника Вадима Петрова "Примхи свободи"

Чи є щасливою самотня людина? Відповідь у виставці художника Вадима Петрова "Примхи свободи"

У Києві триває виставка художника Вадима Петрова "Примхи свободи". Про питання свободи, і що надихнуло художника взяти саме таку тему для виставки, в ефірі Радіо Промінь розповідає піар-менеджерка галереї "Білий світ" Олександра Кришовська.

"Його надихає зовсім різне. Це, зокрема, його естетичний досвід, певні соціально-політичні події, які відбуваються навколо, а також досить незвичайні речі", — сказала вона.

"Колись німецький філософ йому розповів, що в Німеччині, на уламках Берлінської стіни, написано: "Одинока та самотня людина не може бути вільною". Вадим Петров вступив у полеміку із цим твердженням, бо вважає, що насправді людина може усамітнитись для того, щоб довести своє мистецтво, своє світосприйняття до більш ідеального. За допомогою своїх робіт художник пропонує глядачам також поміркувати над цим питанням", — додає Олександра Кришовська.

Робота Вадима Петрова

Про одвічну тему свободу людини Вадим Петров розповідає в своїй особливій художній техніці.

"Живописні роботи написані олією на полотні. Це сучасне мистецтво дуже дивним чином поєднує непоєднувані речі. Його живопис одночасно фігуративний та абстрактний, а також дещо сюрреалістичний", — відмітила Олександра Кришовська.

Виставка художника Вадима Петрова "Примхи свободи" проходитить з 15 серпня по 3 вересня в ЦСМ "Білий Світ" (Київ, вул. Пушкінська, 21А). 

Фото: Вадим Петров. Джерело: Фейсбук