Сьогодні відбудеться зустріч із творчою групою фільму "Іловайськ 2014: Батальйон "Донбас"

 Сьогодні відбудеться зустріч із творчою групою фільму "Іловайськ 2014: Батальйон "Донбас"

29 серпня в український прокат виходить "Іловайськ 2014: Батальйон "Донбас" — український художній фільм режисера Івана Тимченка про бої за Іловайськ під час війни на Донбасі. Про його передпрем'єрну історію в ефірі Радіо Промінь розповів командир штурмової групи батальйону, правозахисник, громадський діяч, меценат, автор ідеї та генеральний продюсер стрічки Тарас Констанчук.

Він наголосив, що сьогодні, 27 серпня, відбудеться зустріч із учасниками творчої групи фільму.

"Ми запрошуємо переважно активістів та громадських діячів. Щоб вони побачили, хто виконував роль бійців з професійних акторів, а хто з бійців сам брав участь у створенні фільму", — сказав Тарас Констанчук.

Генеральний продюсер розповів, що допрем’єрні покази уже були в Луцьку, Стрию, Чернівцях, Хмельницькому.

"Ми дивилися на реакцію залу, після фільму спілкувались з глядачами, — вона була дуже позитивною, зал аплодував. Було душевне плідне спілкування", — сказав він.

За словами Тараса Констанчука, автори кінострічки ставили перед собою задачу, щоб "Іловайськ 2014. Батальйон Донбас" був цікавим саме з художньої точки зору, щоб його дивилося, зокрема, молоде покоління, яке б через фільм дізнавалося правду про ту страшну подію.

"У створенні фільму брало участь близько ста учасників бою за Іловайськ. Масові зйомки відтворювали бійці з батальйону "Донбас". Вони стояли за спиною режисера і вказували, коли треба було переробити той чи інший момент. І переробляли. Їхні зауваження дуже сильно вплинули на зміну думки режисера про те, як повинен виглядати фільм", — розповів Тарас Констанчук.

Він відмітив, що практично всі кінотеатри України взяли "Іловайськ 2014. Батальйон Донбас" в прокат. "Це більше ніж 170 кінотеатрів", — наголосив він.

Зустріч із учасниками творчої групи фільму відбудеться сьогодні о 18.00 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Київ, Майдан Незалежності, 2).