Організатор Маршу захисників: людей прийшло більше, ніж ми могли сподіватися

Організатор Маршу захисників: людей прийшло більше, ніж ми могли сподіватися

Про Марш захисників України, який пройшов у столиці до Дня Незалежності, говорили в ефірі Радіо Промінь з одним з його організаторів, науковцем, командиром роти "Айдар", керівником Арктичного центру "Вернадський" Євгеном Диким.

0:00 0:00
10
1x

Як зізнався Євген Дикий, під час Маршу Захисників дещо пішло не по плану.

"З однієї простої причини — людей набагато більше, ніж ми могли навіть сподіватись… Вже абсолютно очевидно, що тільки ветеранів, тільки військових значно більше 10 тисяч людей. Значно більше", — зауважив він. — "Людей відгукнулося більше, ніж ми, навіть за найоптимістичнішими сценаріями, очікували"

Через велику кількість людей сам Марш по часу відбувався довше, ніж планувалося. І усім учасникам маршу довелося на ходу вирішувати питання з шикуванням, щоб помістилися всі, хто прийшов.

Читайте також — Головне свято країни: як українці святкують День Незалежності

"Нам не звикати. Нам не потрібно ні свого Алана Бадоєва, ні два місяці тренування на аеродромі. Як ми воювали експромтом, от так само ми експромтом маршуємо. Як тоді вийшло, так і зараз виходить", — розповів Дикий.

Як повідомлялося раніше, на подію зареєструвалося 10 тисяч учасників. У поліції поінформували, що у святкуваннях Дня Незалежності в Києві взяли участь 50 тисяч людей. Проте правоохоронці не уточнювали, про учасників якого заходу — Ходи гідності чи Маршу захисників — йдеться.

Фото Facebook