Кримсько-татарська ативістка Аніфе Куртсеітова: киримли чекають, що буде перемога і справжнє свято попереду

Кримсько-татарська ативістка Аніфе Куртсеітова: киримли чекають, що буде перемога і справжнє свято попереду

Що означає День Незалежності України для кримських татар, говорили в ефірі Радіо Культура з кримсько-татарською активісткою Аніфе Куртсеітовою.

"Для всіх нас воно (свято — ред.) наразі дуже актуальне, тому що, мабуть, до 2014-го року не всі розуміли, що таке незалежність України. І, мабуть, наразі Україна все ж таки виборює свою справжню незалежність. І попереду буде, ми всі надіємося, всі сподіваємося, що буде велика перемога і буде справжня вільна незалежна Україна", — заявила Аніфе Куртсеітова.

Вона згадує, як була ще дитиною в 91-му році й в Криму відбувався референдум.

"Мабуть, вже тоді наші батьки вони розуміли, що вільна Україна, незалежна Україна — це буде великий поштовх і для Криму. І кримські татари, скільки я себе пам'ятаю ще дитиною, завжди мріяли про незалежний Крим у складі незалежної України", — зауважила активістка.

Щодо святкування Дня Незалежності України в окупованому Криму, то не секрет, що це дуже небезпечно. Але кримські татари намагаються, попри все, відзначити це свято.

"Багато хто з кримських татар, вони в в Фейсбуці публично вітають Україну. Дійсно це свято. Всі киримли чекають, що буде перемога, що буде справжнє свято попереду. Всі чекають дійсно справжнього свята, коли буде перемога, коли закінчиться ця війна, закінчиться ця окупація", — наголосила Куртсеітова. 

Сьогодні Україна відзначає День Незалежності, з цієї нагоди у Києві відбувалася Хода гідності і Марш захисників. 

                                     Аніфе Куртсеітова. Фото Facebook