Лайфхаки та правила безпеки у додатку знайомств Тінедер: поради експертки

Лайфхаки та правила безпеки у додатку знайомств Тінедер: поради експертки

Тіндер — додаток, який використовують для того, щоб сходити з кимось на побачення, почати стосунки чи навіть знайти другу половинку. Існують навіть путівники по Тіндерленду і правила етикету. Але чи все, що, на перший погляд, виглядає так романтично, мило і безневинно, насправді таким є. Про це й говорили в ефірі Радіо Промінь резиденткою dialog hub Христиною Шапран.

Про те, як зрозуміти, що людина може бути потенційно небезпечною та чи що можна дізнатися про людину з аватарки в Тіндері Христина Шапран каже:

"Я розділяю людей на небезпечних та не дуже вже в діалогу. По аватарці зазвичай можна зрозуміти, чи це твоя людина, або ні. Тому що перше, що ти можеш зрозуміти, як небажані наслідки від тіндер-знайомства — це те, що людина зовсім не та як на фото".

За словами експертки, якщо фото одне — це вже може говорити про те, що це може й не дуже реальне фото.

"Після цього варто звернути увагу на те, наскільки фото виглядають реальними. Тобто, якщо це фото поганої якості — це теж може казати про те, що, можливо, вони десь скачані з інтернету або скріншот, який обрізаний. І досить часто так воно є", — додала Христина Шапран.

Коли ж справа доходить до побачення, то тут важливо, щоб до вас прийшла на зустріч саме та людина, якою вона представлялся в додатку.

"Чоловік йде на побачення і очікує, що до нього прийде приваблива жінкаа, а до нього приходить хлопець. Таке трапляється дуже часто", — зауважила Шапран.

Експертка радить в такому разі не втікати, а привітно і адекватно сказати: "Вибач, але я очікував дещо іншого. Дякую за твій час і увагу".

"Єдиний спосіб перевірити хоча б те, що людина з якою ти спілкуєшся, дійсно та сама людина, що на фото — це змусити тобі зробити або відео, або відео-колл, коли ти в реальному часі можеш подивитися на людину", — радить Христина Шапран.

Що ж до голих фото, якими часто також можуть шантажувати ваші нові знайомі в Тіндері, то тут варто або забанити людину, або ж звернутися до кіберполіції.

Фото pixabay.com