В офісі президента сьогодні буде нарада за участі власників "євроблях" — нардеп від “Слуги народу”

В офісі президента сьогодні буде нарада за участі власників "євроблях" — нардеп від “Слуги народу”

Новообраний народний депутат України від партії "Слуга народу" Владислав Криклій заявляє, що сьогодні в Офісі президента запланована нарада за участі власників "євроблях". Про це він повідомив в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

Владислав Криклій переконаний, що власники "євроблях" більше не блокуватимуть вулиць українських міст.

"Нічого не буде. Більше того, сьогодні в нас, у офісі президента, буде нарада за участі їхніх представників і інших представників владних органів. Нормально комунікують, мені здається. Поки проблем не бачу... Це нормальна комунікація, яка має бути між представникам певної організації і державою, абсолютно в нормальному форматі проходить", — розповів він.

За словами Криклія, зараз не буде такого ще одного "китайського попередження" для власників "євроблях".

"Зараз ми даємо ще умовно 34 місяці цього часового горизонту, і в цей час ми будемо напрацьовувати підходи разом з євроімпортерами. Це не буде так, що ми слухаємо Автоєвросилу чи представників "євробляхерів" і все. Бо не може бути така ситуація, що купити вживане авто, якому півроку, може бути втричі дешевше, – і ніхто тоді не буде взагалі завозити нових авто. А це теж великі надходження до бюджету. Тому ми не можемо гратися в такі короткострокові перспективи, коли 12 мільярдів гривень ми за півроку назбирали, а потім 34 роки — нульові надходження", — говорить Владислав Криклій.

Під час напрацювання тарифу обіцяють доопрацювати механізми, які були виписані неправильно, наприклад, щодо ввезення вантажівок і машин з двигуном стандарту нижче Євро5. Також, за словами депутата, звернуть увагу на екологічні збори та податки, які зроблять невигідним утримання автівки нижче стандарту Євро5.

Фото: Владислав Криклій/chesno.org

Народний обранець вказує на недоліки діючого законодавства щодо ввезення іноземних авто. Наприклад, за його словами, ретромобілі ввезти в Україну неможливо, оскільки немає відповідного механізму.

Президент Володимир Зеленський ініціював законопроект, яким пропонується відтермінувати до кінця року початок застосування штрафних санкцій за несвоєчасне розмитнення автомобілів на єврономерах.

Штрафні санкції проти тих, хто не встигне розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією, мають почати діяти 22 серпня. 

Фото: Цензор.НЕТ