Безсмертний розповів, чому не працює "нормандський формат"

Безсмертний розповів, чому не працює "нормандський формат"

Колишній представник Україну в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний розповів, що "нормандський формат" зараз не працює, оскільки, на його думку, за столом переговорів вже не буде "три проти одного" – Франція, Німеччина, Україна проти Росії – а буде інша конфігурація. Про це він заявив в ефірі Радіо Культура.

"Ті фрагментарні діалоги, які вдавалося робити Порошенку, якось утримували ситуацію, але фіналом у цьому стало повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. Це розворот. У цій ситуації треба розуміти, що поява ідеї нової конфігурації — це поява необхідності нових союзників, друзів України, в системі вирішення теми війни. Чому не відбувається "нормандський формат"? Тому що зараз за столом вже не буде три проти одного. Там вже буде щось інше", – сказав політик.

Читайте також: Роман Безсмертний про своє звільнення, "нормандський формат", Мінськ і про "припинити стріляти"

Безсмертний звернув увагу, що остання зустріч "нормандського формату" відбулася в жовтні 2016 року, тому можна сказати — "нормандський формат" ігнорує українську проблематику.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч людей.

На фото — Роман Безсмертний, facebook.com