Фільм Павла Острікова "Mia Donna" може бути номінований на Європейську глядацьку нагороду

Фільм Павла Острікова "Mia Donna" може бути номінований на Європейську глядацьку нагороду

Про 12-ий Львівський міжнародний фествиаль короткометражних фільмів Wiz-Art в ефірі Радіо Промінь розповіла програмна директорка фестивалю Ольга Райтер.

Днями у Львові покажуть кращі короткометражні  фільми з України та усього світу. Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів відбудеться 19-25 серпня цього року вже вдванадцяте. Його організатор – мистецька платформа Wiz-Art.

Аудиторія першого кінофестивалю у 2008 році була невеликою, але команда була наполегливою та проводила фестиваль з року в рік. Зараз фестиваль став упізнаваним і популярним не тільки в Україні, але й за кордоном.

"Цього року ми увійшли в число восьми кінофестивалів Європи, які номінують фільми на Європейську глядацьку нагороду, а глядачі голосують за кращий фільм. Кожен фестиваль номінує свого переможця. Ми номінували в цю підбірку український фільм "Mia Donna" Павла Острікова, який минулого року у нас став найкращим на думку глядачів, – розповіла Ольга Райтер. – Вісім номінованих від кожного фестивалю фільмів показуються глядачам, глядачі голосують, і в результаті ми маємо найкращий фільм серед восьми країн".

За словами Ольги Райтер, програму фестивалю Wiz-Art складено так, щоб передовсім комунікувати з глядачем. Фестиваль висвітлює різні проблемні теми, які чіпляють за живе.

"Цього року на фестивалі буде 137 фільмів, які були жорстко відібрані нашими програмними селекторами та координаторами з понад 1300 фільмів, які до нас надійшли", – анонсувала Ольга Райтер.

Цьогорічний фестиваль відбудеться під гаслом "Наважся побачити" 19-25 серпня у Львові.

Фото Детектор Медіа