У Києві на кілька тисяч бездомних є лише один муніципальний центр на 150 місць – благодійник

У Києві на кілька тисяч бездомних є лише один муніципальний центр на 150 місць – благодійник

Мер Львова розпорядився облаштувати умови для щотижневого купання безпритульних. Юрій Ліфансе, голова Спільноти святого Егідія, в ефірі Радіо Промінь пояснив, що проблема відсутності місць для сну та миття бездомних актуальна не лише для Львова.

Юрій Ліфансе зазначив, що у великих містах значно менше місць, де безпритульні могли б переночувати, помитися і поснідати, аніж власне безпритульних.

"У Києві так само – на кілька тисяч бездомних людей є один муніципальний центр, де вони могли б переночувати й помитися, і він всього на 150 місць. Тому вони вимушені шукати ці можливості, де вони тільки є, – пояснив благодійник. – Улітку вони користуються Дніпром для того, щоб хоч якось виглядати".

Окрім муніципального центру, за словами Юрія Ліфансе, у Києві діє ще кілька ініціатив, і в основному вони благодійного характеру. Хоча пристойний вигляд та чистота – це одна з основних потреб для безпритульних для того, щоб бути прийнятими на роботу чи хоча б існувати в суспільстві, багато хто з них позбавлений такої можливості. У Києві навіть немає пралень, якими вони могли б скористатися, зазначив Юрій Ліфансе.

"У Києві вже кілька років навіть немає місця, де вони могли б пройти санітарну обробку. І це загрожує не тільки їм, але й усім людям, тому що може бути епідемія вошей, наприклад", – наголосив він.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення своїм підлеглим створити умови для щотижневого купання безпритульних у місті. Він аргументував це тим, що зовнішній вигляд безхатьків "відлякує львів’ян".

На фото Юрій Ліфансе. Фото з Фейсбуку