У компанії Паддінгтона і Вінні-Пуха: хто такий український ведмедик Степан?

У компанії Паддінгтона і Вінні-Пуха: хто такий український ведмедик Степан?

Хто такий ведмідь Степан, чому і де він подорожує, говорили в ефірі Радіо Культура з письменницею, авторкою книги "Країна призначення" Тетяною Давиденко.

Тетяна Давиденко розповідає, що ідея книги виникла близько 10 років тому і сталося це на березі Індійського океану.

"Ця книжка не тільки про подорожі, тому що там багато інтертекстуальності, багато різної інформації про культуру. Виникло це років 10 тому, може навіть більше. І дійсно книжка не планувалася. Я дуже люблю подорожувати і я поїхала в Індонезію, на острів Балі. Там було так красиво, що не писати було неможливо — там же Індійський океан такий пісок, краса. Таким чином все розпочалося", — пригадує вона.

Письменниця також розповіла про те, як сталося знайомство з ведмедиком Степаном.

"Я познайомилась з ним, коли він в мене почав жити. Це мій ведмідь, який дійсно подорожував скрізь, всі крапки, які він описує, він там обов'язково був. Книжку можна назвати документальною, тому що там напевно 95 відсотків правди. Вже, коли вирішила все це видати, мені казали: "Напиши нон-фікш і тоді видамо"...", — розповідає Тетяна Давиденко.

Тетяна Давиденко, Катерина Толокольнікова, Денис Денисенко 

"Степан потрапив у таку прекрасну компанію абсолютно випадково. Я люблю Вінні-Пуха і страшно люблю Паддінгтона. Падді — взагалі квінтесенція добра. В Україні свого Паддінгтона немає і немає Вінні-Пуха. Сподіваюся, тепер буде", — додає вона

За її словами, ведмедик Степан побував в Кенії, в більшості європейських країн, в Індонезії, а в Україні побував в різних містах, а також встиг побувати в Донецьку та Севастополі (до окупації).

"Степан — штучка рідкісна і халамидник. Він дуже любить цитувати своїх друзів і не тільки друзів", — розповіла письменниця.

Вона також пояснила, що путівником книгу "Країна призначення" не вважає, оскільки там багато інтертекстуальності і якихось таких речей, які, можливо, будуть навіть не всім зрозумілі.

Фото - facebook.com/VedmidStepan